Jeste li znali da možete istrenirati kosu da bude manje masna?

| Beauty |

kosa

Masna kosa je ciklični problem: perete kosu često kako bi izgledala svježa i čista, ali prečesto i preintenzivno pranje kose pak može izazvati proizvodnju više ulja. Igra li to majka priroda neku ne zabavnu igru s nama?

Kako može kosa biti još masnija ako je pokušavamo držati čistom? Evo u čemu je stvar: jednom kada kosu riješite prirodnih ulja, tjeme sve više i više proizvodi ulje jer ga želi "nadoknaditi" te tako poništava sve protiv čega se vi ustvari borite. Ajoj! Svijet je zaista jedno nepošteno mjesto.

Batiste Dry Shampoo
Batiste Dry Shampoo

Koliko god ova vijest možda zvuči loše, mi donosimo jedno veliko olakšanje: moguće je istrenirati kosu da bude manje masna! Kako, pitate se? Tajna je u razmaku između dva pranja kose. Što veći razmak - to bolje! Kosa će se polako navikavati na manju potrebu za proizvodnjom ulja i samim time će kosa biti duže čišća. Naravno, prvih nekoliko tjedana vašeg novog "treninga" pranja kose, biti će jako teška - pogotovo zato što ulja neće odmah nestati, ali obećajemo vam da će se itekako isplatiti jednom kada vidite rezultate.