Jeste li znali da mobiteli uništavaju našu kožu?

| Beauty |

Ludi smo za Moschino "selfie" maskom za mobitel
Ludi smo za Moschino "selfie" maskom za mobitel

 Svaki put kada pričate ili tipkate na mobitel izlažete svoju kožu riziku (i ako ovo čitate sa svog mobilnog uređaja, radite to i upravo sada). U svijetu gdje su selfiji svakodnevna pojava, neizbježno je koristiti mobitel nebrojeno puta na dan. Akne, bore i tamne mrlje na koži samo su neke od negativnih posljedica koje se događaju zbog konstantnog korištenja bežičnih telefona.

Ali ne brinite, pa znamo da od svog mobitela sigurno nećete dići ruke! Radije u nastavku pročitajte jednostavne načine kako spasiti svoju kožu...

Bore

Problem: Konstantno gledanje u tipkovnicu šteti vam više nego što možete zamisliti. Gledanje prema dolje u duljem vremenskom periodu može stvoriti "techneck" — bore ispod brade i oko vrata. Gledanje u presitna slova može također stvoriti bore oko očiju! 

Rješenje: Vrat i dekolte su jedno od prvih mjesta na kojima primjećujemo znakove starenja. Pobrinite se da sve svoje proizvode za njegu proširite i na to područje.

Nuxe Nuxellence® DETOX Noćna anti-age njega
Nuxe Nuxellence® DETOX Noćna anti-age njega
Kožne alergije

Problem: Sljedećeg puta kad primijetite osip na koži, uzmite u obzir činjenicu da je možda vaš mobilni telefon glavni krivac tome. Nedavna istraživanja su pokazala kako krom i željezo iz mobitela mogu izazvati reakciju na koži koja se zove alergijski dermatitis.

Rješenje: Ne koriste svi proizvođači mobitela željezo i nisu svi osjetljivi na ovaj mineral. Ako imate osjetljivu kožu, stavite telefon u plastičnu futrolu, a ekran prekrijte s prozirnom folijom kako biste spriječili iritacije na licu i prstima.

Akne

Problem: Jeste li znali da vaš mobitel nosi više bakterija nego ručka na toaletu?! Samo pomislite na svu šminku i znoj koji ostavljate na mobitelu nakon svakog razgovora. Upravo ta prljavština može uzrokovati pojavu akni na licu.

Rješenje: Postoji puno različitih načina kako možete očistiti svoj telefon. Također, investirajte u hands-free dodatak za mobitel.

Podočnjaci

Problem:  LED svijetlo iz vašeg mobitela može utjecati na način i kvalitetu sna. Plavi sjaj koji dolazi iz ekrana telefona, kompjutera i tableta može nam poremetiti unutarnji sat što dovodi do nesanice i kraćeg vremena spavanja u REM fazi. 

Rješenje: Manje sna znači više podočnjaka. Spriječite oticanje i tamne krugove s antiaging kremom za područje oko očiju. Ili još bolje, ostavite telefon u drugoj sobi nakon večere i investirajte u staromodnu budilicu!

Bobbi Brown Hydrating Eye Cream
Bobbi Brown Hydrating Eye Cream
Tamne mrlje

Problem: Sjećate se onih dugih kasnonoćnih razgovora sa srednjoškolskim dečkom dok vas doslovni nisu počeli peći obrazi? Pregrijavanje može uzrokovati velike probleme na koži. Nepotrebna toplina remeti vašu proizvodnju melanina i uzrokuje tamne mrlje i diskoloracije na koži!

Rješenje: Ne dopustite da vam se mobitel trlja uz kožu lica predugo. Ako ste sami, radije stavite telefon na razglas i uživajte u dugim razgovorima.