Jeftini, a kvalitetni make up setovi

| Beauty |

Situacija je takva kakva jest i nećemo se praviti da smo voljni dati oveće svote novaca na pojedine stvari. Ja prva neću. Tu uskaču Internet i bespuće web shopova. Moji omiljeni shopovi za niskobudžetnu kupovinu su dakako eBay i buyincoins.

Tema dana su kistovi za makeup, odnosno setovi kistova koji su jeftini, a ipak vrijedni tih novaca. Nije nikakva tajna da koristim isključivo Sigmine kistove, ali s vremenom sam shvatila kako su precijenjeni, tako da više neću kupovati njihove kistove. Jep, službeno je, odustala sam od Sigminih kistova. A sad da krenemo na konkretnu temu. Koji set kistova kupiti?

Onako bukvalno, krenete li istraživati po eBay-u ili BIC setove koje oni imaju u ponudi, pa vjerojatno bi se moglo naći preko 50-ak različitih setova kistova. Problem nastaje kod odabira, jer na žalost recenzije setova s eBay-a gotovo da i ne postoje. Iako ste voljni izdvojiti malo novaca, imate pravo očekivati solidnu kvalitetu kistova. Proteklih par dana, bacila sam se u intenzivnu potragu za kistovima koji se isplate kupiti, a da su jeftini. Moj odabir se svađa na svega nekoliko setova.

1. 15 eyebrush set

Ovo je odličan primjer sintetičkog seta kistova, prvenstveno namijenjenog za oči, jer nema nijedan kist koji bi ja koristila za makeup lica, s tim da mu fali blending brush. Preporučila bih ovaj set nekome tko već barata osnovnim kistovima za makeup, a fale vam precizni kistovi za makeup očiju. Odlični bi bili za rad sa kremastim proizvodima. Cijena: oko 50kn, poštarina je besplatna.
 
 
 
Ovaj set sadrži dobar odabir kistova za lice, ali vlada kroničan nedostatak kistova za oči. Set dovoljno dobar za početnike, jer ga lako možete nadopuniti s dva-tri dobra kista za oči i to je sve što ćete ikada od kistova zatrebati. Također su u pitanju sintetički kistovi. Cijena: oko 110kn, poštarina je besplatna.
 
 
 
Set kistova koji dolazi u praktičnoj torbici za odlaganje, manje-više istog sastava kao i prethodni set, ali izrađen od prirodne dlake. Veliku zamjerku imam na xy kistića koji mogu poslužiti samo kao kistovi za korektor. U svakom slučaju i ovdje bi bilo potrebno kupiti kistove za oči. Cijena: oko 130kn, poštarina je besplatna.
 
 
 
Ovo je set kistova koji ću naručiti za sebe i toplo ga preporučujem vama. Po meni najpotpuniji i najsmislenije složen set kistova. Znam nekoliko cura koje su ga naručile i one su iznimno zadovoljne njime. Cijena: oko 90kn, poštarina je besplatna. NAPOMENA: iako ne stoji u opisu niti na slikama nije prikazano, radi se o kopiji MAC seta, tako da pazite na carinu ili još bolje zaobiđite ovaj set.
 
 
 
Uz prethodni set, najisplativiji kistovi koji se nude. Nedavno sam čak pronašla i recenziju na Beautylish-u, samo na žalost više ne mogu pronaći link. U ovom setu dolazi čak i flat top kist.  Cijena: oko 135kn, poštarina je besplatna
 
 
 
Ovaj set ima odličan izbor kistova, ali mi je vizualno neatraktivan. Pa ukoliko nekome ne smeta...mislim da bi bio dobar izbor. Nisu pretjerali s kistovima za nanošenje korektora, ni onima za nanošenje rumenila. Međutim, sam izgled mi je krajnje neprivlačan, jer se radi o prostim lakiranim drvenim drškama. Cijena: oko 112kn, poštarina je besplatna.
 
Od svih gore predloženih setova, moj osoban odabir svela bi na 2 seta, oba sa Buyincoins, pod rednim brojem 4 i 5 jer zaista smatram da su vrijedni svake lipe.