Jednostavnim trikovima ukrotite mladu kosu

| Beauty |

Dignite ruku ako i vi obožavate provesti sat vremena na stiliziranje i feniranje kose, da biste shvatili kako vaša neposlušna mlada kosa leti po svuda. Ne vidimo vas, ali pretpostavit ćemo da niste dignuli ruku.

Mlada kosa: ne možemo živjeti s njom, a doslovno ne možemo ni živjeti bez nje. Tvrdoglava je, neposlušna i izuzetno iritira - ali s frustracijama dolaze i inovacije. Danas smo skupili neke od najboljih i najlakših načina kako ukrotiti mladu kosu, ali i nekoliko savjeta kako da ju napokon prihvatimo.

SVE POČINJE S REGENERATOROM

Dobro regenerirana kosa uvijek će biti poslušnija. Regenerator je najjednostavniji način kako pojačati hidrataciju u kosi, a jednom tjedno obavezno nanesite i masku na cijelu dužinu kose. 

ODLOŽITE ČETKU

Iako četku nikada ne biste trebali koristiti na mokroj kosi, one djevojke koje muku muče s mladom kosom trebaju na ovo obratiti posebnu pozornost. Pričekajte da se kosa malo osuši ili pok koristite češalj širokih zubaca. 

ZABORAVITE NA RUČNIK 

Ručnici kojima uobičajeno brišemo kosu lome ju i čine mladu kosu još vidljivijom i neurednijom. Umjesto toga omotajte kosu starom pamučnom majicom ili ju lagano obrišite papirnatim ručnicima.

BUDITE PAMETNI S PROIZVODIMA ZA STILIZIRANJE

Da, proizvodi za stiliziranje mogu vam itekako pomoći ukrotiti mladu kosu, ali uvijek budite oprezni s njima. Zbog svoje teksture, ovakvi bi vam proizvodi mogli donijeti više štete nego koristi jer će kosu ostaviti masnog, a time i neurednog izgleda.

Pegla za kosu
Pegla za kosu

IZBJEGAVAJTE VRUĆE APARATE ZA KOSU

Toplina aparata i pretjerano četkanje "probudit" će mladu kosu još više nego inače. Ako baš nikako ne možete izbjeći sušilo ili peglu za kosu, obavezno nanesite sprej za zaštitu od topline i ulje na kosu nakon stiliziranja. 

KREMA ZA RUKE MOŽE VAM POMOĆI

Nanesite kremu na ruke kao što biste to i inače napravili. Zatim nježno prođite rukama preko mlade kose i lagano ju zagladite. 

U NAJGOREM SLUČAJU: KORISTITE BALZAM ZA USNE

Balzam djeluje po istom principu kao i krema za ruke. Koristite prste kako biste ravnomjerno nanijeli malu količinu proizvoda na svoju mladu kosu i zagladili je u smjeru koji vam najviše odgovara.