Jednostavni trikovi za brži rast kose

| Beauty |

Savjeti za brži rast kose

Duga i zdrava kosa, san je svake žene. Ali nažalost, nemamo sve prirodno bujnu, dugu i gustu kosu kakvu bismo željele. Da bi kosa rasla brže, pritom i čvršće i gušće, potrebno je u njenu njegu uložiti puno truda i strpljenja.
Ako i vi muku mučite s rastom kose ili pak njenom gustoćom, lomljivošću ili ispadanjem - pokušajte s našim današnjim savjetima i u nekoliko mjeseci mogli biste imati kosu o kakvoj oduvijek sanjate - i to bez štetnih umetaka i ekstenzija!

--> Uvijek četkajte kosu s pritiskom
Uvijek primijenite dovoljno pritiska na vlasište prilikom četkanja kose. Na taj način poboljšavate cirkulaciju krvi i potičete rast kose. Nema ništa loše u malo "grubljem" četkanju kose!

--> Neka ulje za kosu bude u vašoj rutini
Nanošenje ulja na kosu mora se naći u vašoj rutini njege kose. Barem jednom tjedno temeljito ga nanesite na cijelu dužinu kose, najbolje bi bilo ostaviti ga preko noći te ujutro isprati. Tako ćete svojoj kosi osigurati potrebnu hranu i dati toliko željeni sjaj.

--> Ulje hibiskusa potiče rast kose
Ništa ne djeluje bolje od prirodnih sastojaka kada je u pitanju rast kose. Ako sami želite izraditi ulje hibiskusa - potopite njegov cvijet u toploj kokosovoj vodi i ostavite smjesu da odstoji preko noći. Ulje hibiskusa poznato je kao sredstvo za poticanje bržeg rasta kose. Obilno ga nanesite na cijelu dužinu kose te ostavite da djeluje 10-tak minuta. Temeljito isperite i uživajte u čaroliji na vašoj kosi!

--> Vežite kosu pri spavanju
Pokušajte zavezati kosu u laganu pletenicu kada krenete u krevet jer na taj se način vaša kosa ipak neće u toliko mjeri oštetiti od trenja pri spavanju.

--> Povećajte unos hrane bogate vitaminom E
Hrana bogata vitaminom E izuzetno je bitna za rast kose. Mi predlažemo bademe, jer su ukusni i hranjivi istovremeno!

--> Perite kosu u mlakoj vodi
Vruća voda može oštetiti kosu pri pranju jer otvara pore na vašem vlasištu i na taj način dovodi do otpadanja kose - što nam nikako nije cilj! Pokušavajte prati kosu u mlakoj vodi ili ako vam to stvara probleme - barem ju isperite hladnijom vodom.

--> Važno: održavajte kosu čistom!
Pranje kose jednako je važno kao i nanošenje ulja - stoga redovito perite kosu s blagim šamponom barem tri puta tjedno.