Je li korištenje kiselina u skincare rutini tijekom trudnoće sigurno?

| Beauty |

Instagram/ @valerialipovetsky

Kiseline bi mogle biti jedna od najboljih stvari koje su se dogodile u beauty svijetu.

Alfa hidroksi, beta hidroksi i hijaluronska kiselina postale su must have u skincare rutinama žena cijelog svijeta.

Hijaluronska kiselina moćni je sastojak sredstva protiv starenja i hidratacije kože ju je sigurno koristiti tijekom trudnoće. Ona se prirodno nalazi u našim tijelima i vrlo je svestrana pa dobro djeluje na svim tipovima kože, uključujući i osjetljivu kožu i kožu sklonu aknama. Obavezno ju uključite u svoj režim ako, patite od akni kako biste svoji kožu ponovno napunili vlagom i smanjili nastanak ožiljaka. Hijaluronsku kiselinu najbolje je koristiti u obliku seruma, odmah nakon čišćenja i prije nego što nanesete hidratantnu kremu.

Alpha hidroksidne kiseline (AHA) i beta hidroksidne kiseline (BHA) malo je teže koristiti  tijekom trudnoće. Salicilna kiselina je beta hidroksidna pa ju je najbolje izbjegavati. Glikolna kiselina , koja je AHA, smatra se sigurnom za upotrebu tijekom trudnoće u nižim koncentracijama, ali uvijek možete umjesto nje koristiti proizvod koji sadrži mliječnu kiselinu.

Mliječna kiselina, još je jedna AHA koja će vam pomoći u pročišćavanju pora i općenito će učiniti isto što i glikolna kiselina, ali s manjom snagom i s manje iritacije.

Jedna od glavnih akcija AHA-e je pružanje kemijskog pilinga i uklanjanja mrtvih stanice kože koje se lijepe na licu bez ikakvog razloga.

Ako ste trudni ne preporučuje se često korištenje kiselina u skincare rutini. Umjesto kiselina preporučuje se raditi ručne pilinge za uklanjanje mrtvih stanica kože.

Nakon što nanesete sredstvo za čišćenje lica namočite grublji ručnik toplom vodom i pritisnite ga na kožu kako bi obrisali sredstvo za čišćenje. Ako želite biti osobito oprezni, koristite nježno sredstvo za čišćenje s uljem čajevca, ekstraktom lista zelenog čaja ili sredstvo za čišćenje s kokosovim jer oni koži daju prirodan sjaj.