Je li bolje tuširati se ujutro ili navečer?

| Beauty |

Vječita je dilema oko toga da li je zdravije tuširati se ujutro ili navečer. Svjetski dermatolozi konačno su dali odgovor na ovo pitanje i mnoge riješili dileme.

Hoćete li otići pod tuš čim otvorite oči ili ste jedni od onih koji ne mogu zamisliti odlazak u krevet ako se prethodno nisu istuširali, stvar je navike. Stručnjaci otkrivaju koja je od te dvije navike bolja za tijelo.

Ako ste među onima koji se probude masnog lica, onda je prva stvar za kojom posežete kozmetika za čišćenje. S druge strane, ako imate suhu kožu, čeznete za jutarnjim umivanjem. Isto vrijedi i kad je riječ o tuširanju.

Ako se tuširate samo tijekom jutra, možda u krevet idete s bakterijama na koži.

Nekoliko minuta pod tušem može uspješno otkloniti jutarnji umor i razbuditi vas.

Ako se teško budite, jutarnji tuš je možda upravo ono što vam treba kako biste nabacili osmijeh na lice. Kako biste postigli šok organizma, pokušajte se ispirati hladnom vodom. Studije su pokazale da hladan tuš ujutro potiče dnevnu produktivnost.

Jutarnji tuš će vas razbuditi, a večernji će vas pripremiti za spavanje.

Mnogi smatraju da večernje tuširanje smiruje osjetila nakon napornog dana. To potvrđuju i istraživanja koja navode kako kupka ili tuš sat vremena prije spavanja smanjuju temperaturu jezgre tijela i pomažu da se naspavate.

Hoćete li se tuširati ujutro ili prije spavanja, ovisi samo o vama kao i pitanje koliko često se trebate tuširati.

To je osobna stvar i može se mijenjati iz dana u dan, ovisno o aktivnostima.

Također, možete se tuširati i nakon buđenja i prije spavanja, ovisi o okolini u kojoj boravite, tipu kože te aktivnostima kojima se bavite. No, ako baš treba izabrati stranu, čini se da večernje tuširanje ima više prednosti.