Jadranska spužva postala hit u modernoj kozmetici

| Beauty |

Volo jadranska spužva
Volo jadranska spužva

Još su stari Grci znali da je prirodna morska spužva izvrsno higijesnko sredstvo o čemu svjedoče freske pronađene na Kreti. Rimljani su ih upotrebljavali kao alat za oslikavanje, a u srednjem vijeku koristila se i u medicini zbog visokog udjela joda.

Danas se prirodna morska spužva ponajviše upotrebljava u luksuznoj kozmetici. Kvaliteta morske spužve ovisi najviše o njenoj gustoći. Što je tijelo spužve gušće, to je spužva finije teksture, poroznija i mekša. Morskih spužvi ima mnogo vrsta, no samo nekoliko vrsta ima uporabnu vrijednost. Od svih spužvi koje imaju uporabnu vrijedost, samo jednu možemo nazvati kraljicom među spužvama, a to je upravo spužva koja raste u Jadranskom moru - Euspongia officinalis adriatica.

Volo jadranska spužva
Volo jadranska spužva

Jadranska spužva spada u spororastuće spužve, a upravo je spori rast zaslužan za njenu iznimnu gustoću. Zahvaljujući tome, Jadranska spužva je danas nezaobilazni dio najluksuznijih kozmetičkih i SPA tretmana širom svijeta. Jadrasku spužvu u svijetu nazivaju još i Fina silk ili Fina dalmata. Možete ju prepoznati po svijetlo žućkastoj boji i vrlo finim, sitnim rupicama.

Iako je u svijetu vrlo tražena, na domaćem tržištu morska spužva tek dobiva svoje zasluženo mjesto u luksuznoj osobnoj higijeni i kozmetici. Spužve dolaze u različitim veličinama, te su stoga one veće pogodne za kupanje, dok su one manjih dimenzija izvrsne za tretiranje lica. Ne postoji prirodniji, zdraviji te ugodniji način za čišćenje lica, skidanje šminke ili nanošenje make-upa, od onog koje vam može ponuditi tretman prirodnom morskom spužvom. Bogata je jodom, prirodni je antiseptik, ima hipoalergena svojstva te ujedno služi za nježni prirodni piling. Može se upotrebljavati i na osjetljivoj koži te za njegu dječje i bebine kože. Iznimno je meka i nježna, stoga bi vam tretman prirodnom morskom spužvicom za lice mogao postati jedan od omiljenih kozmetičkih rituala. Kad se sapun istroši, spužvicu i dalje možete koristiti za čišćenje lica, skidanje šminke, kupanje djece ili kao suvenir iz Jadranskog mora. 

Ovaj inovstivan proizvod osmislila je tvrtka Volo, a sapun-spužvu te male i velike spužve možete kupiti na prodajnim mjestima DM-a

Volo jadranska spužva
Volo jadranska spužva