Helen Mirren novo je (neretuširano) lice za L'Oreal Paris!

| Beauty |

Helen Mirren
Helen Mirren

Ona je oduvijek bila naš beauty idol (sama se šiša i nikada ne vježba duže od 12 minuta), a sada je i veliki L'Oreal Paris odlučio kako je Helen Mirren dostojna ikoničkog statusa te su je imenovali kao novu UK ambasadoricu.

Nakon top modela Karlie Kloss i glumice Naomi Watts, kao L'Orealova dva posljednja lica, baš kao i Julianne Moore i Jane Fonda, ova 69-godišnja glumica nastavila je niz moćnih žena u klubu ove francuske beauty kompanije.

"Oduvijek sam voljela L'Oréal Paris kao brend i istinski sam oduševljena postavši njihovog ambasadoricom", komentirala je Helen. Za ovu uspješnu glumicu, ova uloga više je od samog izgleda te nadodaje: "Ja nisam prekrasna, nikad nisam bila, ali sam uvijek izgledala OK i odlučna sam da tako i ostane".

U prijevodu, Helen je donijela potpuno nov pristup brendu jer želi slaviti godine, a ne promicati "anti-age" poruke. "Nadam se da ću inspirirati žene ka većem samopouzdanju i ljubavi prema svom prirodnom izgledu", kaže Oscarom nagrađena glumica, koja je također tražila da njene fotografije za L'Oreal budu neretuširane. "Jer mi to zaslužujemo!", dodaje.