Gumice oštećuju kosu

| Beauty |

 

Instagram/ @ghdhairde

Bez obzira na dužinu kose, teksturu i stil, svaka od nas koristi gumicu za kosu. No, nismo ni svjesne koju štetu to čini našoj kosi.

Gumicu za kosu žene koriste cijelog života. Čak i ako ih ne nosite inače, ne možete zamisliti umivanje ili tuširanje puštene kose. Neke žene nose kosu vezanu gumicom čak i dok spavaju, neke vežu mokru kosu, a svi znamo barem jednu djevojku koja ima uvijek super zategnut rep. Svi ovi načini korištenja gumice oštećuju i kidaju našu kosu.

Prečvrsto vežete rep
Ako ste primijetile da vam je linija kose sve dublja i dublja, to jest da imate dublje zaliske – ovo sigurno ima neke veze s načinom na koji vežete kosu. Naravno da svi volimo one zalizane visoke konjske repove koje viđamo na crvenom tepihu. Ali, prejako povlačenje kose i stezanje gumicom čini nepotreban pritisak na liniju kose. A da ne spominjemo glavobolje uslijed prejako vezanog repa! Visoki zalizani rep čuvajte samo za posebne prilike.

Vežete mokru kosu
Gumice već dovoljno oštećuju suhu kosu, tako da bolje da i ne govorimo što joj radi kad je vežete dok je mokra. Mokra kosa je mnogo ranjivija i sklona pucanju. Kad je vežete dok je u ovom krhkom stanju, rezultati će biti popucali krajevi i iskidana kosa.

Vežete kosu uvijek na istom mjestu
Ako nosite svaki dan istu punđu ili vežete kosu svaki dan na istom mjestu – konstantno oslabljujete vlasi. Svaki dan pritišćete jedan dio kose, a tako se folikuli oštećuju. Stoga savjetujemo da povremeno promijenite mjesto na kojem vežete kosu – probajte neku novu pletenicu ili nisku opuštenu punđu.

Povlačite gumicu s kose
Kad skidate gumicu s kose, najgore što možete uraditi je samo je brzo svući s kose – donijet ćete joj samo još više oštećenja. Umjesto toga, nježno otpetljajte gumicu i skinite je.