Greške s parfemom koje MORATE prestati raditi

| Beauty |

 Neke dijelove svoje jutarnje rutine možemo izostaviti i preskočiti. Drugi su nezamjenjivi i obavezni. Očito, mislimo na tuširanje, pranje zubi i nanošenje parfema. Čak i mala količina parfema koju ćete nanijeti prije izlaska iz kuće odličan je trik kako se u trenutku osjećati bolje i samopouzdanije. Naravno, ako to učinite kako treba...

U nastavku donosimo 5 najčešćih pogrešaka pri nanošenju parfema koje vrlo vjerojatno (nesvjesno) činite!

SAMO GA NANOSITE NA ZGLOBOVE
To je dobro mjesto za početak, ali ako su vaši zglobovi jedino mjesto gdje ga stavite, učinili ste si protu uslugu. Parfem aktivira toplina ljudskog tijela, pa ako želite maksimizirati efekt, nanesite ga na pulsne točke na tijelu: zglobove, vrat, iza koljena, laktova i gležnjeva. 

TRLJATE ZGLOBOVE NAKON NANOŠENJA
Suprotno svakoj filmskoj sceni koju smo ikada vidjeli u kojoj žena nanosi parfem, trenjem zapravo poništavate gornje note parfema zbog čega će miris puno brže ishlapiti. Plus: na taj način možete i drastično promijeniti miris parfema jer kvarite molekule formule.  

DRŽITE GA U KUPAONICI
Nikad ne držite parfem u kupaonici! Na taj način pokvarit ćete mu sastav jer je kupaonica prostorija s najvećom vlagom u zraku. Prečeste promjene temperature u zraku utječu na formulu parfema i baš zato ga trebate čuvati u prostoriji niže temperature, poput primjerice vaše spavaće sobe.

NANOSITE GA NA SUHU KOŽU
Hidratizirana koža puno bolje zadržava miris parfema prema tome obavezno nanesite losion na kožu prije parfema. Još jedan odličan trik je nanijeti malo vazelina na dijelove tijela gdje ćete ga prskati, jer petrolej djeluje gotovo kao baza za parfem. 

MIJEŠATE MIRISE
I ne, ne mislimo na miješanja dva vaša omiljena parfema već na činjenicu da sve što nanosimo na sebe ima određen miris - počevši od šampona, regeneratora i gelova za tuširanje. Upravo bi to moglo itekako utjecati na miris vašeg parfema.