Greške pri nanošenju pudera koje više nikad nećete ponoviti

| Beauty |

@khloekardashian
@khloekardashian

 Danas ste se čak i potrudili i kompletno se našminkali. Sada smo već u popodnevnim satima i vaš se tekući puder doslovno vidno topi s lica. Razumijemo vas. Ali također znajte da vam se to možda događa upravo zbog pogrešaka prilikom nanošenja pudera...U nastavku saznajte koju su i kako ih više nikad ne ponoviti! 

KORISTITE KRIVU FORMULU

Slušajte svoju kožu. Ako je masna, izbjegavajte sve što kaže "luminozno" i držite se proizvoda koji su "oil-free". Ako imate suhu kožu, birajte hidratantne formule. Također, birajte formulu prema razini prikrivenosti koju želite. 

NE PRIPREMATE KOŽU ZA MAKEUP

Vaš puder se nikad neće održati onako kako želite, ako ga ne nanesete na glatku, ujednačenu površinu. Prvo dobro operite lice, a zatim nanesite svoju omiljenu hidratantnu kremu te bazu za šminku. Čak i ako imate masnu kožu, NIKAD ne preskačite hidrataciju! Hidratizirana koža ustvari proizvodi manje sebuma, koji je razlog zašto vam se T-zona sjaji. 

Foto: Clinique
Foto: Clinique

KORISTITE KRIVE APLIKATORE

Aplikatori su ključ. Jednako su važni kao i sam puder. Četkicama ćete postići bolje prikrivanje, a spužvice su idealne za laganu aplikaciju ili slojevito nanošenje šminke. Vaše su četkice vaša investicija!

NE KORISTITE DOBRU TEHNIKU

OK, dakle sigurni ste da imate odgovarajuću formulu i aplikatore, ali iz nekog razloga puder i dalje na vama ne izgleda onako kako ste se nadali. Loša tehnika možda je razlog. Predlažemo da tekući puder nanosite s makeup spužvicom i ostavite ga da se "upije". Tako će se proizvod apsorbirati i neće "bježati" s lica kasnije. Kada govorimo o puderu u kamenu, uvijek ga nanosite pokretima prema dolje tako da se proizvod ne zadržava na dlačicama na licu. 

Foto: Clinique
Foto: Clinique

NA NANOSITE MAKEUP PRAVILNIM REDOSLIJEDOM 

Nanosite puder pa eyeliner pa ruž još od najranijih dana? Da, i mi. No izgleda da je ovo puno efikasniji proces koji je dugotrajniji i minimizira makeup katastrofe: započnite sa šminkom na očima. Zatim nanesite puder, korektor, rumenilo i ruž. Na samom kraju definirajte obrve.