Goji bobice - antička tajna savršene kože

| Beauty |

S obzirom na to da svakoga dana čitamo, pišemo i slušamo o beauty novostima, smatramo se prilično dobrim poznavateljima namirnica koje se često nazivaju "superhranom". Jedemo borovnice da napunimo tijelo antioksidantima i svakodnevno režemo rajčice da si smanjimo šanse od opeklina od sunca. Ali i dalje, uvijek se nekako uspijemo iznenaditi s nepoznatim stvarima beauty svijeta - u ovom slučaju, govorimo o antičkoj kineskoj bobici koja se zove goji!

Svi nutricionisti ih trenutno predlažu kao dodatak doručku, pa smo ih odlučili malo istražiti. Vrlo jednostavno rečeno, ove male bobice su nevjerojatne! Pune antioksidanta, bore se protiv slobodnih radikala u tijelu i zaslužne su za sjajnu, čistu kožu. Smatrajte ih puno boljom verzijom bobičastog voća koje svi znamo i volimo. Nije ni čudno da ih žene u Kini dodaju u svoje čajeve još od antičkih vremena. U nastavku pročitajte sve prednosti koje goji bobice imaju za našu kožu...

Goji bobice
Goji bobice

Antioksidansi i superheroji

Goji bobice su nevjerojatni antioksidanti i ogromni izvori vitamina C, minerala, amino kiselina i polisaharida - svih sastojaka koji su zaslužni za proizvodnju kolagena i zaštite elasticiteta kože. Drugim riječima, prednosti koje daju vašem tijelu odražavaju se na sjajnom licu. 

Borci protiv slobodnih radikala

Slobodni radikali su loši spojevi u tijelu koji mogu uzrokovati pre rano starenje kože, ali i ostale ozbiljne zdravstvene probleme (uključujući rak). Uz borovnice i šljive, goji bobice su najveći borci protiv slobodnih radikala koje je vaše tijelo čekalo! Ali prije nego što navalite na ove bobice, imajte na umu da kao i sa svom hranom - prevelika konzumacija vam se može obiti o glavu ili jednostavno proći kroz vaš organizam bez da se išta događa. 10 doo 30 grama goji bobica dnevno je idealna porcija.

Kako ih jesti?

Postoji mnogo različitih načina kako jesti goji bobice. Možete ih kupiti sirove i osušene, u bilo kojoj prodavaonici zdrave hrane, te ih jesti kao međuobrok. Ili ih dodati u vaš jutarnji smoothie, zobene pahuljice ili čaj. Ako ih stavite u čašu vruće ili hladne vode i ostavite da stoje cca 10 minuta - napuhnut će se i postati sočne.