Frizure kojima nesvjesno oštećujemo kosu

| Beauty |

4 frizure koje vam zapravo uništavaju kosu
4 frizure koje vam uništavaju kosu

 Svi volimo svoje zalizane visoke repove i uske pletenice, ali jeste li znali da vaša super slatka frizura možda baš šteti vašoj kosi? Da, s pogrešnom frizurom štetite svojoj kosi, a da toga uopće niste svjesni.

Prije nego što doživite napadaj panike, pročitajte u nastavku o koje to 4 frizure govorimo i dopustite svojoj kosi da se malo odmori i oporavi ove sezone. Ključ je u umjerenosti - pa zar to i nije zlatno pravilo, na kraju krajeva? 

1. ISTI VISOKI REP SVAKOGA DANA

Šteta: listanje, pucanje

Razumijemo - visoki konjski rep najlakši je način kako ukloniti kosu s lica ili pak sakriti pomalo prljavu kosu te u sekundi izgledati sređeno. Ali, često nošenje visokog repa moglo bi uništavati vašu kosu više no što to uopće možete zamisliti. Elastične gumice prečvrsto je hvataju i zarežu je na istom mjestu svakoga dana te tako tijekom vremena upravo na tom mjestu oslabi i najviše puca. I da, isto vrijedi i za visoke punđe. 

2. USKE PLETENICE

Šteta: listanje, oslabljivanje folikula, slabljenje kose

Ne očekujemo da više nikad ne vežete pletenice, ali važno je malo ih opustiti. Ako je kosa prečvrsto zategnuta, puca od korijena što je apsolutno najgora stvar koja vam se može dogoditi. Jako zategnute pletenice nosite samo u posebnim prilikama, a za svakodnevnu frizuru radije odaberite nešto opušteniji look.  

3. MOKRA PODIGNUTA KOSA

Šteta: pucanje, listanje, opadanje kose

Ova frizura stoji uz bok uskim pletenicama i punđama - a s obzirom na sve što smo već rekli, možete li uopće zamisliti što onda ove frizure rade vašoj kosi kad ju vežete mokru?! Mokra je kosa puno osjetljivija od suhe i brže puca i oštećuje se.Nikada ne vežite kosu dok je mokra. Ne vjerujete nam? Samo pogledajte svoju elastičnu gumicu sljedećeg puta kada svežete mokru kosu. Vidite ovu kosu što je omotana oko nje? Upravo tako.  

4. MESSY PUNĐA

Šteta: trenje i čupanje tjemena

Spavanje s punđom na glavi sačuvat će vam lijepo uređenu frizuru, ali također imati velike štetne posljedice za generalno zdravlje kose. Jako je važno raspustiti kosu dok idete u krevet, kako ne biste napravili štetu na korijenu kose. Vrćenjem u krevetu stvara se trenje na tjemenu i tako najlakše kosa puca i slabi. Ako pak ne možete spavati raspuštene kose - obavezno koristite satensku ili svilenu jastučnicu!