Evo što stručnjaci kažu o kremama za područje oko očiju

| Beauty |

Prve bore se formiraju u slojevima kože daleko prije nego što nama postaju vidljive, zato u svoju beauty rutinu na vrijeme uvedite kreme protiv bora, pogotovo na osjetljivim područjima kao što je koža oko očiju.

Koža na području oko očiju vrlo je nježna i tanka, a sadrži manje masnoća nego koža na ostatku lica stoga to područje zahtjeva posebnu njegu. Koža oko očiju je područje na kojem su vidljivi prvi znakovi staranja koje se svi trudimo odgoditi. Osim što je prijeko potrebno da je imate u svojoj kozmetičkoj torbici, vrlo je bitno izabrati pravu kremu za vaš tip kože. 

Ako ste već u tridesetima ova vrsta krema je obavezna, ako ste u nešto mlađim godinama izaberite kreme koje hidratiziraju to osjetljivo područje. Iako vlada mišljenje kako su kreme za područje oko očiju rezervirane za žene u zrelijim godinama, stručnjaci tvrde kako to nije točno, dapače, što prije takve kreme počnete koristiti to bolje, tu naravno ne mislimo da kreme protiv bora trebaju koristiti djevojke od 17 godina, ali u ranim dvadesetima je vrijeme za prevenciju, vrlo brzo će se početi stvarati prve borice na tom osjetljivom području. Lagana hidratantna krema učinit će kožu elastičnom i odgoditi prve bore.
Osim protiv bora kreme za područje oko očiju mogu ublažiti podočnjake ispod pa su sjajan izbor za jutarnju njegu kože.
Kao i svaka krema i ova krema se određuje prema nizu faktora, između ostalog, godinama, mimici, suhoći kože te trenutnom stanju bora.
Nije potrebno potrošiti tisuće kuna kako bi kupili kremu za područje oko očiju, u večernjoj ili varijanti bez šminke uvijek možete koristiti ulje divlje ruže ili ulje smilja koji su iznimno učinkoviti u borbi protiv starenja, te dvije biljčice najčešće ćete naći na deklaracijama proizvoda protiv bora.
Osim toga, budite nježni prema svojoj koži, pokreti neka budu lagani i smireni, izaberite blage odstranjivače šminke za područje oko očiju ali i za cijelo lice, ulje kokosa ili badema sjajan su izbor.