5 savjeta zbog kojih će vam kosa duže biti čista

| Beauty |

5 savjeta zbog kojih će vam kosa duže biti čista

Svi mi muku mučimo s kosom odnosno frizurom za koju bi voljeli da što duže traje, ali to često nije tako. Neprijatelj broj jedan kada je u pitanju dobra frizura jest masna kosa.
Koliko često vam se kosa masti ovisi o puno faktora ponajprije o tipu vaše kose te tipu vašeg vlasišta. No ipak malim trikovima možete utjecati na to koliko brzo vam se kosa zamasti. Mi vam u nastavku donosimo savjete kako da vam kosa što duže ostane čista.

5 savjeta zbog kojih će vam kosa duže biti čista

1. Prilikom svakog tuširanja kosu obavezno svežite i pokrijte kako para iz tuša odnosno vlaga ne bi dopirali do nje. Idealno bi bilo koristiti kapicu za kupanje no i ručnik svezan oko glave će biti od pomoći.
2. Odličan saveznik u održavanju kose čistom je šampon za suho pranje. Imajte na umu da njega trebate nanijeti dan prije nego li vam se uobičajeno zamasti kosa.
3. Frizura nam se najviše kvari upravo tijekom noći odnosno tijekom spavanja stoga bi bilo idealno da spavate sa svilenom kapicom koja će održati vašu frizuru postojanom.
4. Ruke su nam nesvjesno vrlo često u kosi odnosno rukama vrlo često diramo kosu no to probajte izbjegavati u što većoj mjeri jer upravo to najviše masti vašu kosu.
5. Vodite računa o tome da sve proizvode koje koristite prilikom pranja kose dobro isperete iz vlasišta i iz kose.