Evo kako popraviti smrvljeno sjenilo

| Beauty |

Omiljeno sjenilo za oči palo vam je dok ste se žurno šminkale za posao/kavu/izlazak – ovo se nama ženama sigurno dogodilo barem jednom u životu. A i možda pokojem nespretnom muškarcu koji je u posegu za svojom britvicom srušio vašu torbicu sa šminkom. Ne očajavajte! Mi znamo kako popraviti razbijeno sjenilo za oči stoga nemojte odjuriti u prvu trgovinu kako biste kupile novo (i vjerojatno novi ruž i maskaru jer je ova ona prava, osjećate to). Ovim jednostavnim procesom popraviti možete i rumenilo te puder u kamenu.

Nećete vjerovati, no sve što vam je potrebno ne biste li popravili sjenilo jest nekoliko kapi alkohola kojeg možete kupiti u svakoj ljekarni.

Dodajte alkohol
Dodajte alkohol

Prvo pretvorite vaše komade razbijenog sjenila u sitnu prašinu. To možete učiniti koristeći se olovok kako biste veće komade pretvorili u one sitne. Zatim nanesite nekoliko kapi alkohola pomoću kapaljke. Pripazite da ne stvorite bazen u sjenilu.

Nakon što se završili s alkoholom, pomoću prstiju počnite pažljivo pritiskati smjesu nazad u originalno pakiranje. Ako se ne želite zaprljati, možete između smjese i prsta staviti komad plastike. Potrebno ju je čvrsto utisnuti nazad i ostaviti da se suši nekoliko sati. I to je to! Omiljeno sjenilo je opet spremno za korištenje.

Čvrsto potisnite
Čvrsto potisnite