Editor's pick: novi ženski miris Valentino Donna

| Beauty |

Valentino Donna
Valentino Donna

Lepršavost, gracioznost i nježnost su osobine koje definiraju Valentino svijet predstavljen od strane Marie Grazie Chiuri i Pierpaola Picciolia. U tom svijetu vladaju žene koje su jake i krhke, dosljedne ali i nepredvidljive, odlučne ali i oprezne. Ateljei Palazza Mignanellia, povijesna glavna sjedišta Maison Valentina, koji se nalaze u srcu Rima odišu modernom kreativnosti bezvremenske elegancije. Kontura predmeta je jedinstvena upravo zbog talenta i vještina potrebnih za njihovu izradu – bilo da se radi u običnoj majici ili večernjoj haljini.

Kako bi odjenuli osobu složenom jednostavnošću, parfumeri Sonia Constant i Antoine Maisondieu, zamislili su klasičan ali i živahan miris. Čini se kao da postoji oduvijek: suptilan, lagan i jedinstven miris sa zamamnom i dubokom talijanskom notom. Valentino Donna je izniman i bezvremenski miris. Esencija ruže stopljena s notama bergamota i irisa daje mu svježinu i neobjašnjivo ugodnu teksturu. Tople i intenzivne kožne note prožete su pačulijem i vanilijom kako bi izrazile iznimnu i neizbježnu osobnost svake žene.

Valentino Donna
Valentino Donna

Potraga za bezvremenskim klasicizmom i osjećaj za prošlost kao i sadašnjost, koji karakteriziraju koncept elegancije, utjelovljeni su u bočici koja je simbol Valentino Donne. Bočica je predmet sa snažnim i osjetilnim prisustvom: njezin čudesan oblik podsjeća na originalnu bočicu parfema s daškom moderne. Površina stakla je u potpunosti izrezbarena i oponaša izgled zakovica. Podsjeća na zidove drevnih talijanskih palača. Plaketa na kojoj je ispisano ime „Valentino“ dodatno uljepšava i zaokružuje bočicu. Snažne konture bočice su naglašene i u suprotnosti sa blijedo ružičastom tekućinom koja svjetluca između zakovica: takav veličanstven prizor presijeca klasiku bočice i suptilno unosi gracioznost u cjelokupan dizajn.