Dvije greške koje radimo, a dermatolozi ih se užasavaju

| Beauty |

Osnovna pravila njege lica vrlo su jednostavna, toliko da ih baš svi možemo slijediti, držati lice čistim i nahranjenim te piti velike količine vode. Međutim na internetu možemo naći na niz tekstova o njezi i stanju kože koji ne moraju nužno biti točno, tu nastupaju dermatolozi. Dermatologica Rosemarie Ingleton, progovorila je o dvije greške koje ženama najčešće stvaraju problem.

1. Neprestano mijenjanje proizvoda i praćenje trendova. Budući da većini proizvoda treba neko vrijeme kako bi se vidjeli rezultati, ponekad se radi o mjesecima, čestim mijenjanjem proizvoda nećete dobiti ništa osim nadražene kože. Naravno da ćete prestati koristiti proizvod ako primijetite neke reakcije na koži koji vam se ne sviđaju, ali neprestano mijenjanje proizvoda zato što internet kaže da su najbolji radi više štete nego koristi. Ako već znate koje sastojke vaša koža ne podnosi dobro, pogledajte sadrži li ga proizvod koji planirate kupiti, ista je stvar sa sastojcima i formulama za koje znate da djeluju na vašoj koži. Nikad ne znate kako će vaša koža reagirati, stoga se držite provjerenog i suzdržite od slijepog praćenja trendova.

@chrisellelim

2. Samostalno postavljanje dijagnoze još je jedan problem s kojim se dermatolozi suočavaju češće nego što bi trebali. Dermatolozi savjetuju da se ostavite tražilice i konzultirate stručnjaka. Savjeti na internetu mogu biti od koristi i pogoditi vaše stanje, međutim, detaljnu i pravu dijagnozu, isto kao i liječenje, može postaviti samo dermatolog, odnosno stručnjak za kožu.