Dvadesete su pravo vrijeme da se počnete više brinuti o vašoj koži

| Beauty |

Instagram/@k.els.e.y

Veselimo se mudrosti koja s godinama dolazi, ali se ne veselimo nepravilnostima kože, koje također dolaze s godinama. S godinama se naše tijelo mijenja, koža stari, a lice polako gubi nekadašnje čvrste konture.

Nedostatak sna i neuravnotežena prehrana vide se na našem licu sve ranije, a tragove starenja  je lakše prevenirati nego uklanjati. Upravo iz tog razloga s pravilnom njegom kože nikad nije dovoljno rano početi.

Gubitak volumena, dehidrirana koža, smanjena elastičnost, opušten tonus, bore i tanke linije, hiperpigmentacijske mrlje, sivilo kože i beživotan ten koji je izgubio sjaj, samo su neki od problema s kojima se naša koža susreće starenjem.

Instagram/@marianna_hewitt

Iako u dvadesetima najčešće uživamo u zdravoj i lijepoj koži ne razmišljajući o budućim nepravilnostima, upravo u tim godinama leži ključ zaštite kože i prevencije znakova starenja. Želimo li da nam koža što dulje zadrži zategnut i blistav mladenački izgled, potrebno je s anti age njegom započeti u trenu kad smo svojom kožom najzadovoljniji.

U preventivnoj njezi koja nam je potrebna u mladosti, ključno je pravilno hidratizirati kožu, redovito je štititi od štetnog sunčevog zračenja i blagim proizvodima za čišćenje uklanjati višak sebuma i djelovati na proširene pore. Iako proizvodi koji se preporučuju za žene u dvadesetima nisu klasični anti-age proizvodi, oni će svakako očuvati ljepotu kože što je duže moguće.

Zato, ako još uvijek niste počeli brinuti o svojoj koži, krenite što prije.