Dva koraka u njezi kože koje Azijatkinje baš nikada ne preskaču

| Beauty |

Dva koraka u njezi kože koje Azijatkinje baš nikada ne preskaču

Azijatkinje su poznate po svojoj besprijekornoj koži. Više je faktora koji su zaslužni za to što njihova koža dugo ostaje mlada. Osim gena, načina prehrane i života općenito, Azijatkinje svoju kožu počinju njegovati daleko ranije nego što je to slučaj na našim prostorima primjerice.

Posljednjih godina korejska kozmetika postala je veliki hit u njezi kože, međutim, velikom broju žena ta rutina ne odgovara zbog niza koraka i proizvoda koji se nanose na kožu, a čak se razlikuju proizvodi koji se koriste u dnevnoj i večernjoj rutini. Dva su glavna razloga zašto žene izbjegavaju ovu rutinu koja može uključivati čak 17 koraka. Prvi razlog je vrijeme, kako bi nanijeli sve te proizvode potrebno je odvojiti više vremena nego za klasično umivanje i nanošenje kreme, drugi razlog je budžet koji zahtjeva kupnja 17 različitih proizvoda.

Međutim postoje dva koraka koje Azijatkinje baš nikada ne preskaču. Prvi je nanošenje esencije na lice. Esencije su takozvani tonici na steroidima. Esencije su ključni proizvod korejske njege, one su u principu nešto hranjivije od tonika, ali manje koncentrirane od seruma. Glavna zadaća esencija je pripremanje kože za ostale proizvode. Nakon čišćenja lica nanosi se esencija koja kožu savršeno priprema kako bi u potpunosti upila sastojke iz ostalih proizvoda koji dolaze nakon esencije.

Drugi proizvod koji je sastavi dio korejske njege lice jesu kreme sa zaštitnim faktorom. Ovaj korak se naravno koristi samo u jutarnjoj rutini njege lica. Krema sa zaštitnim faktorom osnovni je preduvjet za lijepu kožu lica. Kreme sa zaštitnim faktorom kožu štite od preranog starenja i oštećenja uzrokovanih sunčevim zrakama. Žene najčešće kreme sa zaštitnim faktorom počinju koristiti u ljetnim mjesecima, što je pogrešno. Takve bi se kreme trebale koristiti cijelu godinu, iako sunce ne osjećamo jako kao ljeti, njegove zrake na kožu utječu i u zimskim mjesecima. Stoga je potrebno nabaviti kremu za zaštitnim faktorom koja odgovara određenom tipu kože i uvesti je u svakodnevnu rutinu njege kože lica.