Dragocjena biljka koja briše tragove starenja

| Beauty |

Smilje je čudotvorna biljka koja raste do visine od 60 cm, ima sitne uske listiće i žute cvjetove, a za litru ovog čarobnog ulja potrebna je čak tona svježih cvjetova, što opravdava izrazito visoku cijenu proizvoda koji sadržavaju eterično ulje smilja. Smilje ili "Immortelle", cvijet koji nikada ne vene poznato je od davnina, iako ga je koristila još i Kleopatra zadnjih godina glavni je sastojak mnogih krema protiv starenja, u anti- age proizvodima nezamjenjiv je zbog kemijskih spojeva koji brišu bore s lica.
Smilje snažno djeluje protiv slobodnih radikala, potiče promjene u tkivu, utječe na proizvodnju kolagena, umanjuje bore i uklanja mrlje i druge nepravilnosti na koži, izuzetno je učinkovito u liječenju ožiljaka i strija, pomaže kod suhe, oštećene i iziritirane kože.

Smilje se već tradicionalno koristi u medicini mediteranskih zemalja, a popularnost u kozmetičkim proizvodima se zadnjih godina širi nevjerojatnom brzinom. Eterično ulje smilja sadrži posebna svojstva koja imaju antibakterijska, antigljivična i protuupalna djelovanja, smiruje opekline od sunca, zbog antiseptičkih svojstava koristi se kao prirodan lijek protiv akni, najčešće se koristi za na poboljšanje živčanog sustava, zdravlje srca i respiratornog stanja, a njegova dragocjenost u kozmetičkim preparatima nije ništa manje bita.
Zbog svojih dragocjenih svojstava u prirodnoj komercijalnoj kozmetici steklo je kultni status.