Donosimo vam zlatna pravila zimskog skin care-a

| Beauty |

Zlatna pravila zimskog skin care-a

Zima je pred nama. Niske temperature, hladnoća, vjetar i učestale padaline će nam postati svakodnevica. Svi ti zimski vremenski uvjeti imaju veliki utjecaj na našu kožu stoga je uvelike potrebno prilagoditi skin care rutinu kako vaša koža ne bi patila.

Zlatna pravila zimskog skin care-a

Ono što uvijek i zauvijek ostaje ključni dio skin care rutine jest temeljito i dubinsko pranje lica odnosno skidanje šminke. Preporučujemo vam double cleansing tehniku čišćenja lica.
Ono što je najbitnija stvar za vašu kožu u zimskom periodu jest hidratacija jer zimi je koža sklona biti suha. Hidratantne kreme i dovoljan unos tekućine u tijelo vam uvelike mogu pomoći u hidratizaciji kože.
Kada je zimski skin care u pitanju nemojte zaboraviti na usne jer one su zbog vjetra sklone pucanju i isušivanju. Uvijek sa sobom imajte balzam za usne, učestalo radite piling za usne te unosite dovoljnu količinu tekućine.
Iako zimi nema toliko sunčevih dana ipak sunčeve zrake mogu imati negativne posljedice na vašu kožu i zimi stoga nikako nemojte zaboraviti svakoga dana nanijeti kremu sa zaštitnim faktorom.