DIY recept za sprej za otpetljavanje čvorova kose

| Beauty |

Instagram/@k.els.e.y

Kosa je jedna od najbitnijih stavki kada je u pitanju ljepota žena, a njega kose jednako je važna kao i njega kože lica.

Stiliziranje kose i mijenjanje frizura zabava je koja nam pruža da svaki puta izgledamo drugačije, ali kada dođe do petljanja kose sam proces otpetljavanja može biti jako bolan i frustrirajuć.

Uobičajeni svakodnevni gubitak kose može biti u rasponu od 50 do 100 pramenova, ali nepravilno češljanje i otpetljavanje sitnih čvorova koji pritom nastaju može dovesti do još većeg gubitka.

Zato je važno pripremiti kosu raspršivačem i koristiti prave alate za četkanje kroz čvorove.

Kako ne biste kupovali skupe preparate koji bi vam pomogli u tom činu, u nastavku pročitajte DIY recept za sprej koji će vam pomoći pri otpetljavanju čvorova kose.

Kako napraviti sprej za otpetljavanje čvorova u kosi?

U bocu za raspršivanje dodajte 45 ml regeneratora koji se ne ispire i pola litre tople vode te dodajte tri do pet kapi esencijalnog ulja po svom izboru. Na vrhu boce ostavite 2 prsta praznog prostora kako bi se svi sastojci prilikom mućkanja mogli pomiješati te kako bi se ravnomjerno raspršili po vašoj kosi.

Ovisno o tome koliko je vaša kosa suha, svaki dio svoje kose pošpricajte dva do tri puta, a zatim prođite kroz čvorove širokim češljem ili četkom.

Kada otpetljavajte čvorove, bilo da je vaša kosa suha ili vlažna, želite krenuti od krajeva prema korijenu jer ako to učinite na suprotni način, može doći će do lomljenja kose.

Ovakav sprej preporučuje se koristiti nakon svakog  pranja ili kad god se vaša kosa navlaži.

Ovo su osnovne prednosti najpopularnijih esencijalnih ulja koja možete koristiti:

Lavanda: pruža antimikrobna svojstva i djeluje umirujuće

Ružmarin: potiče rast i zacjeljivanje kose

Kamilica: dodaje sjaj, mekoću i djeluje umirujuće

Cedrovina: povećava cirkulaciju i minimizira stanjivanje kose

Limunska trava: čisti, deodorizira i smanjuje svrbež