DIY maske za lice koje možete napraviti od sastojaka koje već imate

| Beauty |

 Naravno da obožavamo potrošiti novce na maske iz naših drogerija i parfumerija, kao i počastiti se luksuznim kozmetičkim tretmanom, ali priznajemo - ovih dana smo nešto tanjeg novčanika. To nikako ne znači da moramo žrtvovati svoju njegu licu, štoviše, pronašli smo 5 super jednostavnih DIY maska za lice od sastojaka koji nam se već nalaze u kuhinji...

 

BANANA

Svi znamo da su banane bogate kalijem, ali jeste li znali da u dodiru s kožom mogu učiniti čuda? Odličan su izvor vitamina C, biotina i magnezija - nutrijenata koje će vaša koža upiti u sekundama. Pomiješajte zdrobljenu bananu s medom i sokom limuna te nanesite na lice. 

KURKUMA

Ovaj sastojak je odličan za naš organizam i pravi je protu-upalni agent. Ako tražite način kako se riješiti akna ili samo malo osvježiti kožu lica: pomiješajte kurkumu, med i aloe veru! 

Pobijedite akne savršenom DIY maskom od kurkume
Kurkuma

KAVA 

Nećemo vas lagati, uvijek tražimo način kako uključiti kavu u svoj život. Kofein ima prednosti i za kožu - bori se protiv upala i smanjuje crvenilo kože. Pomiješajte kavu s mlijekom i sokom od limuna te dobivenu gustu pastu nanesite na lice. 

AVOKADO

Svi oni vitamini i masnoće zbog kojih je avokado zdrav čine ga i odličnim sastojkom za kožu. Ako želite poraditi na elastičnosti kože te osvježiti njezin izgled, odaberite avokado. Pomiješajte pola avokada s vrućom vodom i medom te dobivenu pastu nanesite na lice. Nakon 10 minuta, isperite i uživajte u sjaju! 

5 beauty proizvoda koje možete zamijeniti avokadom
5 beauty proizvoda koje možete zamijeniti avokadom

BJELANJCI

Što jaja ne mogu učiniti? Znamo da svakako učvršćuju kožu i smanjuju pore. Miris ove maske nije ugodan, ali je svakako efektivan. Pomiješajte bjelanjak s malo zobenih pahuljica kako biste dobili kompaktnu smjesu; ostavite na licu 20 minuta i uživajte u novom izgledu kože.