DIY maska za blistav ten

| Beauty |

Instagram/@genelleseldon

U svijetu zdravlja kurkuma se dugo smatra superhranom, a zbog velikog udjela antioksidansa čudesan je sastojak i za vašu kožu.

Kurkuma je jedan od omiljenih beauty sastojaka zbog toga što ima potencijal da se pozabavi s puno vanjskih problema jednom kada se konzumira.

Pokazalo se da antimikrobna, protuupalna i antioksidacijska svojstva kurkume mogu pomoći smiriti crvenilo, smanjiti pojavu ožiljaka, posvijetliti kožu pa čak i pomoći u borbi protiv akni.

Što je još bolje, lako možete napraviti svoju, vlastitu, masku za lice od kurkume, u svojoj kuhinji. Ovaj recept uključuje umirujuću zob, jogurt za uravnoteženje kože i hidratizirajući med za potpuno, ponovno podizanje kože.

U nastavku pročitajte recept za DIY masku za lice od kurkume.

Sastojci

1 žličica kurkume u prahu korijena

2 žlice mljevene zobi

3 žlice  običnog jogurta

3 kapi sirovog meda

Upute

Sve sastojke stavite u zdjelu i miješajte dok smjesa ne postane glatka. Ravnomjerno rasporedite smjesu na čisto lice i ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim temeljito isperite lice.

Napomena

Svatko tko je kuhao kurkumu zna da zbog prirodne žute boje ovaj sastojka može obojati kožu ili bilo što drugo što je dodirne. Ne-organska kurkuma može sadržavati bojila kako bi ostala žuta, zato obavezno upotrijebite organsku vrstu  kako biste smanjili mogućnost obojenja. Ako vam maska oboji kožu, kokosovo ulje trebalo bi učiniti trik kako biste je uklonili.