Deset pravila make-up stručnjaka za savršene trepavice

| Beauty |

Novi beauty must have su savršene duge trepavice. No kako bi izgledale besprijekorno, morate poštovati pravila za nanošenje maskare.

Odaberite specifičan izgled

Iako vam svi proizvođači maskara obećavaju dugačke i savršeno uvijene trepavice, make up eksperti se ne slažu s tom tvrdnjom. Naime kažu da sam oblik maskare utječe na to kako će izgledati vaše trepavice. "Želite li specifičan izgled, pazite na oblik maskare" - kaže make up stručnjak Tory Surratt. Maskare koje će vam produžiti i učvrstiti trepavice su one koje sadrže specifičan vosak u sebi. One s najlonskim vlaknima jako će izdužiti trepavice, ali ako su ravnog oblika, neće ih uviti. Uglavnom, prilikom kupovine uvijek se konzultirajte s prodavačem i pitajte za efekt određenog tipa maskare.

Crna boja prolazi kod svih tipova žena"

Svatko može posegnuti za crnom, čak i plavuše. “Cilj maskare je da naglasi oblik očiju i da definira trepavice. One trebaju biti vidljive, inače izostaje efekt" kaže make up stručnjak Susan Giordano. No to ne znači da treba izbjegavati eksperimentiranje s bojama. Dodatak ljubičaste ići će odlično uz zelene oči, a plava ili zelena odličan su kontrast smeđim očima.

Vodootporne maskare čuvajte za posebne prilike

Ove maskare je mnogo teže ukloniti i bolje je ne upotrebljavati ih svakodnevno, ukoliko baš ne morate. Vodootporne maskare čuvajte za prijateljičino vjenčanje ili neke druge posebne prilike.

Za savršen oblik ne zaboravite na uvijač za trepavice

Uvijač za trepavice u nekoliko sekundi dati će vam seksi izgled. Ipak prilikom njegovog korištenja treba pripaziti na redosljed. Naime, uvijek je dobro prvo uvijačem oblikovati trepavice, a potom na njih nanijeti maskaru, tako bar savjetuje make up stručnjak Giordano. Maskara vam se neće zalijepiti za uvijač i nećete strahovati da ćete slučajno iščupati trepavicu. Savjetuje se i da stisnete uvijač i držite ga tri do pet sekundi. Nakon toga tri puta ih stisnite prema rubu u trajanju od sekunde.

Dodajte punoću i dramatičan izgled

Nakon što uvijete trepavice stavite maskaru na gornje i donje trepavice. Zatim dodajte maskaru gustom četkicom koja daje volumen. Da začinite look, na rubove trepavica nanesite još dva sloja maskare.

Povećajte oko ovim trikom

Nanesite jedan sloj na trepavice, a potom pričekajte da se malo osuši. Nakon toga nanesite novi sloj maskare. Ponovite postupak dok ne dobijete željeni izgled. Ovako će vam oči izgledati puno veće.

Ne zanemarujte donje trepavice

"To je završni korak za smokey eyes", kaže make up stručnjak Pati Dubroff. Za svakodnevni izgled nanesite mali sloj maskare na donje trepavice, a za bolji efekt birajte uže i manje maskare koje će vam pomoći prilikom nanošenja duž cijelog oka, posebno u uglovima.

Probajte spidery trepavice

Naime, "razmaknute" trepavice pod nazivom spider lash nisu više znak neukusa, a sve zbog novih tehnika nanošenja i trendova šminkanja. Ipak, morate paziti da ne izgledate neuredno.

Odstranite grudvice

Za besprijekoran pogled i trepavice iz snova posljednji korak je uklanjanje grudvica koje su se možda napravile. Čistom i suhom četkicom počešljate trepavice, dok je maskara još vlažna.

... i ono najvažnije i obavezno:

Uvijek detaljno skinite ostatke maskare

Nemojte štedeti na sredstvima za uklanjanje šminke, posebno one na očima i oko njih. Birajte formule koje će uspješno odstraniti ostatke maskare, a istovremeno su nježne za vaše oči. Nakon skidanja šminke umijte se toplom vodom i stavite hranjivu kremu. Nikad, ali baš nikad ne idite na spavanje s maskarom! To je jednostavno - neprihvatljivo.