Dermallorer je spravica koja treba svakoj ženi nakon tridesete

| Beauty |

Svi bismo voljeli da bore s lica skinemo jednim potezom.

Iako je to nemoguće, postoje spravice u čiju moć se zaklinju žene širom svijeta, a jedna od njih je i dermaroller, tj. roller za lice. To je mali valjak s velikim brojem tankih iglica koje pri ulasku u kožu potiču proizvodnju kolagena i elastina. Cijeli postupak je idealan za ublažavanje finih linija i bora, kao i zadebljanja kože.

Uz redovno korištenje rollera ten postaje ljepši, a koža sjajnija. Osim toga, iglice uspješno uklanjaju ožiljke od prištića i akni, jer prodiru duboko u kožu potičući njenu regeneraciju.

Roler se koristi za poboljšanje teksture kože i veću apsorpciju preparata za njegu. Prije svake upotrebe, na kožu nanesite serum. Veliki broj mikrouboda pokreće mehanizme regeneracije i stimulira živčane receptore. Roler ima izuzetno tanke iglice, koje ne stvaraju velike povrede tkiva, a mikrooštećenja potiču rast ćelija.

Ako želite koristiti roller kod kuće, morate razmisliti o veličini igle. Za lice je najbolje upotrebljavati one od 0,3 mm ili manje, jer ako su veće mogu oštetiti kožu. Najvažnije je da povećate količinu seruma ili kreme. Odaberite potpuno prirodan proizvod s aktivnim sastojcima, koji neće izazvati iritacije. Najbolje je koristiti serume koji sadrže hijaluronsku kiselinu i peptide. Oni će povećati efekte mikro igle za stimuliranje kolagena, ubrzanje prometa ćelija i smanjenje hiperpigmentacije.

Prije upotrebe dermarollera, kožu dobro očistite, zatim uradite piling, poslije čega ćete staviti jedan do dva sloja seruma ili kreme na lice. Uzmite svoj dermaroller i lagano prelazite preko kože, vodoravno i dijagonalno. Ne pritišćite previše i budite posebno obazrivi s kožom oko usana jer je jako osjetljiva.

Poslije tretmana rollerom, ranice koje nastaju na koži ostaju otvorene oko sat vremena. Idealno je da tad upotrebite antiage preparat koji u sebi sadrži sastojke kao sto su vitamin C, hijaluronska kiselina i oligoelementi. Roller ne smijete koristiti ako imate prištiće i akne ili jako osjetljivu kožu.

Nakon korištenja rollera, prije odlaska u krevet, izmasirajte lice svojom omiljenom noćnom kremom. Večernja masaža doprinijet će još boljoj hidrataciji i efektu smanjenja bora.