Depilacija voskom kod kuće? Nikad lakše!

| Beauty |

Bikin zona

 U ovo doba godine, kad nam je cijelo tijelo skriveno ispod slojeva i slojeva odjeće, bacanje novaca na profesionalnu depilaciju voskom možda vam se čini nepotrebnim. Ali, ni puštanje dlaka ne čini nam se kao primamljiva opcija...

Vrijeme je da upoznate - depilaciju kod kuće.

U svakom slučaju, depilacija kod kuće je efektivna, ali ima svojih mana. Srećom, možete nadići mnoge prepreke povezane s depilacijom kod kuće ako u cijeli proces uđete dobro pripremljeni!

U nastavku pročitajte sve što trebate (i ne trebate) učiniti kako bi došli do savršenog rezultata baš kao iz salona.

1. Očistite kožu 

Najbolje vrijeme za depilaciju je nakon tuširanja kada je vaša koža meka i čista. Koža treba biti čista kako bi se vosak mogao prilijepiti uz nju, a dobar savjet je i nježan piling prije depilacije kako bi ste se riješili mrtvih stanica kože!

2. Pripremite kožu

Nakon pranja, stavite malo dječjeg pudera na dio kože koji želite depilirati voskom kako bi se koža u potpunosti osušila, a vosak dobro prionuo na površinu.

3. Provjerite duljinu dlačica

Provjeriti kako vaše dlačice nisu preduge ili prekratke za depilaciju je ključan korak. Ako su dlačice prekratke, vosak ih neće iščupati, a ako su preduge zapetljat će se i bol će biti dvostruko veća. 

4. Testirajte vosak

Vosak mora biti u tekućem, ali ne vodenastom stanju. Uvijek provjerite njegovu temperaturu na zapešću prije nego ga stavite na neko osjetljivije područje.

5. Nanesite vosak u debelim, kratkim dijelovima

Ako mislite da će te s velikom količinom voska biti brže gotovi, bolno ste se prevarili. Svakako radite u kratkim, manjim dijelovima. I uvijek nanosite vosak u smjeru rasta dlačica.

6. Uklanjajte vosak brzim potezima

Iako je ovo dio kojeg se najviše bojimo, ujedno je i ključan! Jednom rukom nategnite kožu, a drugom - kratkim, brzim potezom potegnite u suprotnom smjeru od rasta dlačica. Pokret bi trebao sličiti na ovaj okretanja stranice knjige. Također, nikada ne prelazite po istom području više od dva puta jer tako možete oštetiti kožu. Ako vidite još preostalih dlačica, kasnije ih počupajte pincetom. 

7. Nahranite kožu

Kada završite i zadovoljni ste s učinkom, koristite baby ulje kako bi uklonili višak voska i smirili kožu. Nakon toga nanesite proizvod koji sadrži salicilnu kiselinu kako bi spriječili urastanje dlaka.