Depilacija šećernom pastom - najbolja metoda uklanjanja neželjenih dlačica

| Beauty |

Antička metoda depilacije šećerom
Antička metoda depilacije šećerom

U svega nekoliko minuta pretrage na Googleu, shvatit ćete kako je depilacija već stoljećima briga mnogih žena. I dok su laseri, brijanje i depilacija voskom popularni kao moderna rješenja za uklanjanje neželjenih dlačica - još u dobra prije nove ere, ljudi su ih se rješavali nešto drugačijim metodama. Koristili su šećer. Tako je, ova slatka namirnica koristila se za uklanjanje dlaka na licu i tijelu - i sada se vraća na velika vrata!

Depilacija šećerom je alternativa vosku, kojom koristeći toplu, gustu smjesu uklanjamo dlačice. Pasta je zapravo mješavina šećera, limuna i vode - i to je to! Nema kemikalija, prirodno je hipoalergena i odličan je odabir za osjetljivu kožu. Također je i izuzetno higijenska, jer se bakterije ne stvaraju ni množe u šećeru.

Za depilaciju šećerom nisu vam potrebne ni trake - samo od paste napravite kuglicu, koja je nešto viša od sobne temperature i u suprotnom smjeru od rasta dlačica nanosi se na kožu u tankom sloju. Na taj način ćete pri čupanju (u smjeru rasta dlačica) zahvatiti i najsitnije dlačice iz korijena. Upravo zato što ih čupate u smjeru rasta dlačica bol je drastično manja (nego kod depilacije voskom gdje se dlačice čupanju u obrnutom smjeru)!

Depilacija šećernom pastom
Depilacija šećernom pastom

Također, za razliku od voska, šećer se ne lijepi na žive stanice kože i prema tome neće ostaviti "štetu" na njoj. Crvenilo i oticanje će biti minimalno, a usput ćete napraviti i odličan piling i dobiti nevjerojatno meku kožu. Zvuči savršeno, zar ne? Rezultati depilacije šećerom traju jednako dugo kao i oni voskom - do 6 tjedana.

Plus: šećernu pastu možete napraviti sami kod kuće - uz svega 3 sastojka. Potrebne su vam dvije šalice šećera, četvrtina šalice svježe iscijeđenog limuna i četvrtina šalice čiste vode. Na srednjoj jačini, u zdjeli zagrijte sva tri sastojka i smanjite na minimum nakon što počnu kipjeti. Smjesa bi trebala postići temperaturu oko 120C. Zatim je maknite s vatre i pustite da se malo ohladi prije nego prebacite smjesu u staklenu posudu. Kada pasta postigne sobnu temperaturu, spremna je za upotrebu.

DIY šećerna pasta
DIY šećerna pasta