Daily picks: novi ženski miris Moschino Fresh Couture

| Beauty |

Moschino Fresh
Moschino Fresh

Talijanska modna kuća Moschino, na čelu sa kreativnim direktorom, dizajnerom Jeremyjem Scottom predstavlja novi miris pod nazivom Fresh Couture, koji svojim izgledom podsjeća na sredstvo za čišćenje stakla, a njegovo zaštitno lice je lijepa Linda Evangelista.

Koncept novog mirisa je želja za suprotstavljanjem jednog od najobičnijih proizvoda - sredstva za čišćenje u kućanstvu, sa nečim tako dragocjenim kao što je luksuzni dizajnerski miris. Ovaj drvenasto cvjetni miris kreirao je Alberto Morillas - započinje s top notama bergamota, mandarine i ylang-ylang, a slijedi sa srcem koje sadrži note maline, bijelog božura i osmantusa, preko baznih nota cedrovine, bijelog pačulija i ambroxa.

Moschino Fresh
Moschino Fresh

Bočica je transparentna, staklena, svijetle plave boje i odaje počast tipičnom sredstvu za čišćenje u kućanstvu. Crveno-bijeli čep na vrhu se skida te se miris koristi sa standardnim raspršivačem. "Želja mi je bila napraviti nešto u staklu i nešto što još nije učinjeno u svijetu mirisa, ikonsko i provokativno. Ime je tako prirodno, nisam čak ni razmišljao o tome", istaknuo je Jeremy Scott na dizajn bočice, dodajući: "To je bila riječ koja je odmah izašla iz mojih usta i iz moje olovke kada sam nacrtao bočicu - to bi mogao biti samo Fresh! "

Istim mirisom je inspirirano i nekoliko odjevnih predmeta i modnih dodataka iz Moschino kolekcije proljeće/ljeto 2016 - haljina koja podsjeća na perilicu za rublje, ruksak koji izgleda kad kutija praška za rublje te nezaobilazna maska za iPhone koja također izgleda kao sredstvo za čišćenje.  

Za reklamnu kampanju, Moschino je ponovo izabrao Lindu Evangelistu, fotograf je Steven Meisel a kreativni direktor Jeremy Scott. Držeći bocu iznad glave, Linda Evangelista, sa crvenom kosom, svjetlucavim plavim sjenilom i koraljnom bojom na usnama i noktima, leži ispod staklenog stola i čisti u ogrtaču. Steven Meisel je snimio i tv reklamu.

Moschino Fresh
Moschino Fresh