Chanel Sublimage - izuzetna linija za njegu kože

| Beauty |

SUBLIMAGE L'Essence Fondamentale

Chanel Sublimage poznata je linija izuzetnih proizvoda za njegu kože koja uzvisuju žensku ljepotu, bez obzira na godine i poziva žene da potpuno razviju svoju ljepotu tijekom vremena.  Jezgru Sublimage čini jedinstven sastav formulacije i teksture aktivnih sastojaka. Ovo je univerzalna i bezvremenska priča o proizvodima za njegu kože koji mogu regenerirati njezine bitne funkcije, čineći kožu ljepšom i jačom. 

Sublimage avantura započela je 2002. godine s opredjeljenjem za prirodu i odabir biljke Vanilla Planifolia. Madagaskar, rodno mjesto ove fascinantne biljke, postao je dom laboratorija na otvorenom koji je pružao priliku za proučavanje i kultiviranje biljke, jamčeći visoku razinu kvalitete. Kroz promatranje i brigu o ovom čudu prirode, te s velikom strpljivošću, Chanel istraživanja razvila su 2006. godine svoj prvi prirodni aktivni sastojak: Planifolia PFA*. Dobiven iz ploda i izrađen njemu prilagođenim tehnologijama, ovaj zeleni dijamant otvorio je prvo poglavlje u bogatoj priči o vaniliji. Tijekom godina otkrivena su nova svojstva zarobljena unutar ploda, lista i cvijeta, prije nego je iskusnom vještinom draguljara oslobođena njihova čarolija. Ove godine, Sublimage ulazi u novo doba. 

Chanel SUBLIMAGE linija

Inspiriran prirodoslovnim pristupom «Kraljevog vrta» stvorenom za Luja XIII, i uz podršku svog tehnološkog znanja stečenog na Madagaskaru, Chanel sada kreće u novu avanturu. Osnovan u 17. stoljeću, «Kraljev vrt» je sadržavao ljekovite biljke iz europske farmakopeje, koje su na početku uzgajane za liječenje Louisa XIII. Ovaj će privatni vrt uskoro postati botanički vrt s ciljem unaprjeđenja medicinskog znanja. Zatim su otvorena vrata javnosti, koja je otkrila raznolikost i riznicu biljnog svijeta upoznavajući botaniku. Vrt još uvijek postoji i sada se zove Jardin des Plantes. Uvijek u potrazi za jedinstvenim središtima biološke raznolikosti, Nicola Fuzzati - voditelj odjela za razvoj aktivnih sastojaka i inovacija u Chanel istraživanjima – 2010. godine usmjerava svoj pogled na jug Francuske. Otprije poznata po svojim bogatim usjevima biljaka korištenih u mirisima, ova će regija otkriti izvore ljekovitih biljaka zaboravljenih nakon druge polovice 20. stoljeća.

Chanel je pokrenuo novi istraživački program, podruku sa stručnjacima regije Provence Alpes Côte d'Azur i udrugama koje promoviraju lokalnu biološku raznolikost, kako bi ovo područje izvukli od zaborava i u njemu pronašli kozmetička blaga sutrašnjice.

Tijekom zadnjih osam godina proučeno je više od 500 divljih biljaka u pothvatu koji je proveden u skladu s prirodom. Pomno je ispitana povijest biljaka, ljekovita svojstva i endemičnost. Uzorci uzeti iz prirode u laboratoriju su doveli do preko 60 botaničkih ekstrakata i identificiranja zanimljivih molekula putem fitokemijske analize. U sljedećem koraku, tim Nicole Fuzzatija osnovao je novi laboratorij pod otvorenim nebom, pravi botanički istraživački centar za lokalne, alpske i mediteranske biljke. Odabrane biljke su aklimatizirane na licu mjesta; one koje najviše obećavaju zatim su posađene na pokusnim uzgojnim površinama. Ova je inicijativa rezultirala stvaranjem pet ekstrakata s iznimnim biološkim svojstvima za upotrebu u kozmetičkim proizvodima za njegu kože. Jedan od tih ekstrakata je zlatnica, Solidago virgaurea alpestris, kamen temeljac novog Sublimage L'Essence Fundamentale. 

Ova jedinstvena botanička stanica omogućila je prvu žetvu cvijeta zlatnice. Jedino je takav dugoročni rad mogao omogućiti da biljka bude jednako bogata molekulama kao i biljka u divljini. Ideja nije bila samo uzgoj prilagoditi klimatskim uvjetima i specifičnom tlu, nego isto tako odrediti pravi prinos kako bi biljka mogla napredovati. «Za svaki korak u uzgoju zlatnice, morali smo provesti pokuse i zatim pomna svakodnevna promatranja, iz godine u godinu, kako bismo osigurali maksimalan prinos i optimalnu kvalitetu»,ističe Nicola Fuzzati. Složeni postupci bez priručnika za upotrebu, koji su izvođeni po prvi put. Mala pobjeda za Chanel za novu veličanstvenu Sublimage priču koja podržava očuvanje francuske baštine, poštivanje lokalne flore i traganje za inovacijama.

Chanel SUBLIMAGE L'Essence Fondamentale

Tijekom vremena, suočeni sa svakodnevnim štetnim utjecajima, na ozbiljnoj su kušnji popunjenost volumena, matrična struktura i elastična tekstura kože. Kada stanice kože izgube svoju vitalnost, cijela struktura kože postaje oštećena i njezina jedinstvenost više nije posve prepoznatljiva. Naši izrazi lica više nisu isti, više nisu u potpunosti usklađeni s našim emocijama. Kao da je naš najbolji komunikacijski alat, naše lice, izgubilo svoju auru.

Za rješavanje ovog problem, Chanel se udružio s profesorom Johannesom Grillarijem i njegovim timom istraživača iz Christian Doppler laboratorija za biotehnologiju starenja kože u Austriji. SNEV protein, koji je skraćenica za SeNescence Evasion Factor, stvarni provodnik stanične vitalnosti, prepoznat je kao biološki cilj presudan za mladoliku kožu. Uloga SNEV-a je povećati staničnu aktivnost kako bi ojačali tkivo kože sa sveobuhvatnim i istodobnim djelovanjem. On produljuje vijek trajanja stanica, ponovno aktivira njihovo množenje i smanjuje broj ostarjelih stanica.

Kao i Sublimage, solidago cvijet [zlatnica] nosi znakovito ime. Ovaj sunčani žuti cvijet iz roda Asteraceaeraste u suhom okružju stjenovitih podnožja Alpa, na visini do 2.800 metara. Dolazi od latinskog solidago, što znači “učvršćujem”. Dakle, ne čudi da pruža nenadmašno djelovanje upravo na strukturu kože. Svi njezini nadzemni dijelovi, u kojima su koncentrirane korisne molekule, ručno se beru od lipnja do rujna, a zatim suše prije nego se izdvoji njihova aktivna molekula. “Odmah nakon žetve, biljka se ostavi da se prirodno osuši na otvorenom. Time se zaustavlja enzimska aktivnost i korisne molekule čuvaju netaknute do njihovog ekstrahiranja”,objašnjava Nicola Fuzzati.

Po prvi put, Chanel laboratoriji otkrili su biljni ekstrakt koji je sposoban potaknuti djelovanje SNEV* kako bi se neutralizirale posljedice starenja: ekstrakt solidago [esencija zlatnice]. Ovaj ekskluzivni aktivni sastojak pomaže u poboljšanju stanične vitalnost i obnavljanju gustoće kožnog sloja za 54%. Ujedno preventivno i korektivno, njegovo djelovanje usmjereno je na epidermalne stanice, keratinocite kao i dermalne fibroblaste, koji proizvode dragocjeni kolagen. Kao da su uzele stanku, ostarjele stanice počinju se ponovo razmnožavati. 

CHANEL SUBLIMAGE L'Essence Fondamentale

Prisutna u samoj DNK Sublimage, Vanilla Planifolias Madagaskara, a osobito intenzivna vodica dobivena iz njezine lupine, sa svojom antioksidacijskom snagom pojačava djelovanje zlatnice. Ova biljna dragocjenost sudjeluje u formuli koja se sastoji od 95% prirodnih sastojaka. Ujedno svježa i hranjiva, lagana i bogata, zahvaljujući kombinaciji hijaluronske kiseline i shea maslaca, na koži djeluje poput zategnutog omotača.

SUBLIMAGE L'Essence Fondamentale stvara mrežu koja zaglađuje, zateže i učvršćuje tkivo kože a da pritom ne narušava njezinu ugodnost. Koža izgleda više tonizirana, čvršća (+ 32%*) i gušća (+ 30%*). Bore se brišu a tekstura površine kože je glađa (+ 23%*). Sa skladnošću obnovljenog volumena i redefiniranim konturama, licu se ponovo vraća njegova izražajnost i posebnost. Cijena ove magične bočice je 3.339 kn.