Celine je predstavio svoju prvu liniju parfema nakon više od 50 godina

| Beauty |

Instagram/@celine

Celine je svoj prvi parfem, Vent Fou, predstavio 1964. godine.

 

Sve do sada dok na čelo francuske modne firme nije došao Hedi Slimane , Celine nije izbacio novu liniju parfem. Kolekcija Celine Haute Parfumerie sadrži 11 mirisa, koje je razvio sam Slimane, koji predstavljaju trenutke, mjesta i ljude koji su mu dragi.

Mirisi koriste klasične note pronađene u francuskim parfumerijama šezdesetih i sedamdesetih godina, mislimo na mahovinu, iris, ružu i chypre. Od Parade i Dans Paris do Eau de Californie, Reptile i Night Clubbinga, postoji parfem za svaku prigodu i događaj, svaki jednako bezvremenski kao i sljedeći.

Bočica parfema, također, je izrađena kako bi prikazala određeni francuski osjećaj je ne sais quoi. Čist, minimalistički dizajn pobuđuje Art Deco i umjetnost puhanja francuskog stakla, zahvaljujući svojim dugim, jakim linijama i lakiranom crnom poklopcu.

Instagram/@celine

Ovo je veliki potez brenda koji, za razliku od mnogih svojih suparnika, ranije nije zalazio u beauty svijet. Komercijalno gledano, to ima ogroman smisao s obzirom na apetit potrošača za parfemima kuća visoke mode i s činjenicom da je beauty  često prvo pristajalište za one koji nemaju dovoljno velik proračun da bi si mogli priuštiti najnovije Celine torbe. S obzirom na to da je industrija mirisa u procvatu, očekuje se da će, ova linija, do 2024. godine vrijediti ogromnih 72,3 milijarde dolara (60 milijardi funti).

Parfemi su dostupni od 31. listopada u svim Celine buticima širom svijeta.

Instagram/@celine