Čak se i dermatolozi slažu da bi žene trebale brijati lice

| Beauty |

Dermaplaning brijanje lica

Dermaplaning je metoda uklanjanja površinskog sloja kože kako bi se koža revitalizirala i izgledala ljepše. Bezbolan je postupak idealan za uklanjanje odumrlih stanica kože i dlačica, a kožu lica ostavlja baršunasto glatkom.


Dermaplaning je omiljen tretman među filmskih zvijezdama, a sve veći ga broj žena počinje koristiti i tvrde kako daje besprijekorne rezultate. Dugoročne dobrobiti dermaplaninga su brža revitalizacija kože, manje finih linija i bora na licu, ujednačen ten, slabija vidljivost ožiljaka i uklanjanje dlačica na licu. Daily Mail piše da koža lica muškaraca u tridesetim i četrdesetim godinama života izgleda bolje nego kod mnogih žena istih godina, a da je mogući razlog to što se oni svakodnevno briju. Poanta je u tome da muškarci brijanjem uklanjaju odumrle stanice kože i tako rade piling.
Dermapalning odgovara svim tipovima kože osim onih koji su u procesu upaljenih akni ili cisti. Dermatolozi također preporučuju taj postupak ali pod uvjetom ga da izvode stručne i specijalizirane osobe. Međutim, na internetu sve više viđamo žene koje tu tehniku koriste same ujutro kod kuće.
Jedan od glavnih faktor zbog kojeg žene imaju neku vrstu straha od ovog tretmana je činjenica da nam oduvijek govore kako brijanje jača korijen dlake i time izaziva jače i tamnije dlake. Pa iako sve žene na licu imaju dlačice, one nisu vidljive i osim ako se ne radi o problemu, najčešće onom hormonalnom ne rastu u mjeri kojoj zadaju probleme. Čak nam i takve male, rijetke dlačice ponekad idu na žive pa ne želimo riskirati da nam u doglednom razdoblju na licu izbije „muška brada“. Kao odgovor na to, dr. Prager tvrdi kako je to jedna od najveći zabluda i kaže „Nije istina da nakon brijanja dlake ili brada postaju još gušći. Rezanje dlake pri korijenu, što se događa kod brijanja, nema nikakav učinak na folikulu koja je proizvodi i potiče njezin rast."


Podsjetimo, i neke od poznatih dama, poput Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe i Kleopatre su također koristile ovu tehniku uljepšavanja. Brijanje lica potvrđeno je bio jedan od njihovih svakodnevnih rituala njege! Žene u Japanu također često briju lice kao dio tradicije i izgledaju jako mladoliko!

HOW I Shave My Face! Carli Bybel