Bobičasto voće u skincare rutini sljedeći je beauty trend

| Beauty |

Instagram/@zoeisabellakravitz

Već godinama svijet bruji o benefitima bobičastog voća.

Konzumiramo ih s ciljem poboljšanja našeg intelekta, naših tijela i, naravno, naše kože. No, nitko nije znao da će sljedeći veliki beauty trend  biti primjenjivanje bobica na površini kože. Odnosno,  nanošenje svih vrsta proizvoda natopljenih bobicama na kožu.


Bobice sadrže snažnu kombinaciju antioksidanata koji, kada se nanose na kožu, stvarno mogu pojačati oksidativna svojstva, potaknuti kolagen, poboljšati tkivo kože i smiriti upalu.

Ti antioksidanti uključuju flavonoide koji uzrokuju duboki pigment koji se nalazi u tamnijim bobicama, poput kupina, a posebno su snažni. To znači da rade sve kako bi zaštitili naše stanice kože. Smanjuju rizik od sitnih bora, hrapavog tonusa kože i gubitka čvrstoće i elastičnosti.

Dobi ćete puno više koristi od voća u koži nanoseći ih izravno na površinu. Bilo koji stručnjak će vam reći koliko su važni antioksidanti u bilo kojoj skincare rutini jer oni nadoknađuju štetu koju uzrokuju vanjski agresori poput sunca ili zagađenja te pomažu stanicama kože da optimalno funkcioniraju. 

Bez antioksidanata, naša koža ne pruža filter koji će daje sjaj i smanjuje oštećenja slobodnih radikala koji navode naše stanice na starenje.

Koje bobice su najbolje?

U nastavku pročitajte koje bobice su najbolje za vašu kožu.


Borovnice

Borovnice su superhrana napunjena antioksidansima. Unošenjem borovnica može nam pomoći na puno načina.

Od snižavanja krvnog tlaka do pojačanja naše snage mozga, a sada imaju svoj trenutak i u njezi kože.

100% hladno prešano ulje sjemenki borovnice napravljeno je da se miješa s vašom kremom ili serumom radi zaštite od okoliša ,uključujući i plavu svjetlost koja se emitira sa ekrana. Nekoliko kapi će učiniti čuda.

Kreme koje kombiniraju ekstrakt borovnice s proxylane-om za jačanje kolagena istodobnu pružaju obranu i čvrstoću koži.

Brusnice 


Brusnice su još jedna sjajna bobica koju možete ugraditi u svoj režim. Uz čitav niz blagodati za njegu kože koje nadilaze samu zaštitu antioksidanata.

 Ne samo da je ulje brusnice prepuno omega kiselina koje pomažu održavanju kože mekom i hidratiziranom, već brusnice sadrže i beta hidroksi kiselinu, salicilnu kiselinu, koja je najpoznatija kao branitelj od nepravilnosti lica. Antiseptik je i pomaže da odčepiti pore.

Maline

Za one sa stvarno osjetljivom kožom malina je sjajna i pomaže u smirivanju stanja kože poput ekcema i psorijaze zahvaljujući svojim protuupalnim svojstvima. najbolje je koristiti čisto ulje sjemenki maline.

Što više bobica, to bolje. Ovo voće bogato antioksidansima njeguje našu kožu i daje joj sjaj. Dakle sljedeći put kada pomislite na jagode, brusnice i maline sjetite se da one nisu samo za užinu, već su i spasitelj vaše kože.