Beauty trikovi za njegu masne kože u ljetnim mjesecima

| Beauty |

 

Masna koža ljeti još više “luduje” nego u drugim godišnjim dobima.

Iako svi govore da masna koža duže izgleda mlado i da se manje pojavljuju bore, osobama koje imaju masnu kožu ljeti je već lagano dosta ponovnog pranja i dodatnog nanošenja dekorativne kozmetike.

Kako bismo smanjili reaktivnost masne kože za vrijeme ljeta, istražili smo jednostavne i efektne trikove koji naglasak stavljaju na pravilnu njegu.

U nastavku vam donosimo 4 beauty trika kako bi i vaša masna koža voljela ljetne dane koliko i vi.

Piling je obavezan
Masna koža prirodno odbacuje loše stanice sporije od normalnog tipa kože.
Normalna stopa eksfolijacije traje oko mjesec dana za jedan cjeloviti ciklus. Kada se ovaj ciklus uspori, koža postaje sklona lomljenu.Također će vjerojatno izgledati jako masno jer se mrtve stanice kože prilijepe za sebum pa ne zaboravite barem jednom tjedno napraviti piling.

Koristite serum ujutro i hidratantnu kremu noću
Možda ste primijetili da vam koža postaje masnija kako dan odmiče. To nije samo vaša percepcija; to je znanstveno dokazano. Od trenutka kad se probudite, sebum se povećava, a dostiže svoj vrhunac u podne. Iskoristite ovaj ciklus koristeći lagani serum u svojoj jutarnjoj rutini i spremite hidratantnu kremu za večernju beauty rutinu.

Zamijenite tekući puder za onaj u prahu
Tekući puderi se apsorbiraju u gornje slojeve kože, no, masna koža prirodno dodatno luči sebum što može rezultirati sjajem lica. Puder u prahu san je za masnu kožu jer takva formula daje lagan i postojan makeup look.

Vodootporan makeup i blotting papir
Uz dobru osnovu, nastavak vašeg makeupa neka bude vodootporna maskara. Blotting papiri upijaju višak ulja i tijekom ljetne sezone postaju najbolji prijatelj masne kože.