Beauty trendovi iz 90-ih koji su se vratili u velikom stilu

| Beauty |

 Vrijeme 90-ih je bilo itekako interesantno vrijeme u svijetu ljepote i makeupa. Započeli smo dekadu s grunge trendovima (što tamniji ruž, to bolji), a završili s obožavanjem pop glazbe i svega što je došlo s time (visoki rep, sjajila i šljokice). I pogodite što? Većina ovih beauty trendova su se vratili u modu, naravno - malo prilagođeniji nego prije. U nastavku otkrijte kojih 7 beauty trendova iz 90-ih obožavamo...

KOPČE I UKOSNICE ZA KOSU

Sjećate li se onih ogromnih plastičnih kopči koje ste vi (ili vaša mama) neumorno nosili u 90-ima? Danas su se ukrasi za kosu vratili u velikom stilu i sada ih nalazimo u elegantnim, metalik varijantama koje savršeno pristaju uz vašu neurednu punđu. 

@HAIRBYADIR/INSTAGRAM
@HAIRBYADIR/INSTAGRAM

SHAGGY FRIZURE

Ah, ta Rachel…odnosno njezina frizura koja je obilježila 90-te! Na sreću, sada dolazi u dužoj, slojevitoj varijanti loba koja savršeno uokviruje lice.  

@LIZ_SCHLEGEL/INSTAGRAM
@LIZ_SCHLEGEL/INSTAGRAM

SMEĐI RUŽ

U 90-ima su sve cool cure (Gwen, Naomi, Kate, Drew) nosile smeđe ruževe u čokoladnim nijansama. U 2017. isprobajte nešto s više ljubičastih podtonova i neka odaberite olovku za usne u istoj nijansi. 

@SOOTHINGSISTA/INSTAGRAM
@SOOTHINGSISTA/INSTAGRAM

PLAVI MAKEUP NA OČIMA

Jarko plavo sjenilo u 90-ima se nosilo na kompletno cijelim kapcima. Sada ga ipak viđamo kao suptilniji eyeliner ili izblendano u kutevima kapaka. 

@KATIEJANEHUGHES/INSTAGRAM
@KATIEJANEHUGHES/INSTAGRAM

ŠLJOKICE, ŠLJOKICE, ŠLJOKICE

Što se tiče makeupa na očima, u 90-ima su se itekako nosile i šljokice. Puno šljokica! Koliko god zabavno izgledalo, sada ih ipak nosimo u nešto suptilnijoj varijanti na kapcima i obrazima...

@SARAHLUCEROGLAM/INSTAGRAM
@SARAHLUCEROGLAM/INSTAGRAM

FRANCUSKA MANIKURA

Imate posebno mjesto u srcu za holografije? Razumijemo vas. Zašto ne biste ovaj trend prenijeli na nokte i tako nosili nešto moderniju varijantu francuske manikure.

@PAINTBOXNAILS/INSTAGRAM
@PAINTBOXNAILS/INSTAGRAM

VISOKI REP

Britney je prva "isfurala" ovaj look u svojim “Oops! I Did It Again” danima. Posljednjih nekoliko godina zvijezde poput  J.Lo i Beyoncé nosite ih stalno i us vim varijantama te uz minimalno nakita. 

@JLO/INSTAGRAM
@JLO/INSTAGRAM