Beauty trendovi Dreft Fashion Weeka Zagreb

| Beauty |

Beauty trendovi Dreft Fashion Weeka ZAGREB

Prošli tjedan održano je još jedno izdanje najvećeg i jedinog internacionalnog modnog događaja sezone, Dreft Fashion Weeka Zagreb. Tijekom tri dana osim u vrhunskoj produkciji uživali smo u redom savršenim kolekcijama domaćih i stranih dizajnera za sljedeću jesen/zimu. Uz nikad boljih 25 kolekcija na jednom mjestu, odnosno 25 modnih vizija i zanimljivih modnih priča, uživali smo i u 25 različitih beauty stylinga te beauty trendovima za nadolazeću jesen/zimu koju potpisuje Profokusov vizažistički tim pod vodstvom make-up artistice Kristine Atletić te trendovima u kosi koje su vizualizirali najbolji domaći frizerski saloni.

Kroz tri dana Profokusov tim vizažista osmislio je make up lookove za revije domaćih i stranih dizajnera kako bi uz glazbu i produkciju s make-upom zaokružio cjelokupnu priču revija i u najboljem svijetlu i predstavio dizajnerske modne vizije. Suradnja dizajnera i vizažista, protekla je u izvrsnoj atmosferi uz pomoć Avonovih proizvoda. Kako je izgledala šminka, koje su boje, tonovi i dodatni efekti koje su šminkali za pojedine dizajnere opisala je Kristina, voditeljica tima Profokus pa u nastavku pogledajte što dizajneri i vizažisti predlažu u industriji ljepote za sljedeću sezonu.

Staša ČIMBUR BEAUTY
Staša Čimbur beauty

Prva revija ovosezonskog Fashion weeka bila je osebujne dizajnerice šešira Staše Čimbur. Staša je uz neutralnu crnu odjeću naglasak stavila na svoje zanimljive šešire ispod kojih su se nadzirala samo puna usta modela. Usne su bile istaknute crveno-ružičastom bojom Hidrakolor Avonovim ružem u nijansi Matte Ruby. S obzirom na to da se radilo o šeširima, frizure su bile prilagođene nošenju tog modnog dodataka, tako da je frizerski salon Capillis za ovu reviju napravio niske punđe uz glavu.

Fabryan London beauty
Fabryan London beauty

Za londonsku dizajnericu koji stoji iza branda Fabryan Profokusov tim je osmislio vrlo klasičan, profinjen izgled koji se nadovezivao na cjelokupni styling njihovog lookbooka s određenim varijacijama. Oči su obrubili crnom olovkom te lagano izvukli crnu crtu van ruba oka. Na obraze je nanesena kontura kako bi istakli jagodice dok je na usnama klasični crveni Avon ruž u nijansi Red 2000. Frizerski saloni Iggy i Katarina napravili su djevojkama damske punđe na stranu s razdjeljkom također na drugu stranu te tako dobili izuzetno elegantni styling kose.

Ivančica Hrustić beauty
Ivančica Hrustić beauty

Dizajnerica Ivančica Hrustić uz svoju ženstvenu kolekciju izabrala je i vrlo ženstveni make up. Na kapak je nanesen crni tuš koji je izvučen malo izvan ruba oka kako bi se dobio zavodljiv pogled. Za nastanak ovog looka Kristina i njen tim je koristio Avon Super Extend tuš za oči, dok su na usne nanijeli Avon Perfect Kiss ruž u nijansi Red Embrace. Na ovaj zavodnički make-up uz pomalo seksi, a svakako ženstvenu kolekciju, frizerski studio Green Deco osmislio je zanimljivu, a jednostavnu frizuru - zalizan, pomalo mokri look s valom s jedne i druge glave koji je zaokružio cijelu priču.

Natalija Smogor beauty
Natalija Smogor beauty

Natalija Smogor koja je u suradnji s Erste Plavim predstavila moderan izgled svakodnevnih business kombinacija preferira jednostavan, ženstven izgled za svoju djevojku. Oči su lagano osjenčane smeđim nijansama za što je Profokusov tim koristio paletu sjenila u nijansi Stone Taupes. Usne su ostale u prvom planu, a naglašene nijansom Smitten Red. Novootvoreni frizerski studio Hair Couture za Natalijinu poslovnu ženu osmislio je lagane, pomalo neuredne punđe na stranu.

Revija Ivane Popović pod nazivom Organic odisala je svježinom i prirodom nošena vjernim Ivaninim mladim modelima. Upravo tu mladost i svježinu make-up tim je želio zadržati na licima modela. Kao vrlo laganu podlogu koristili smo Ideal Flawless CC kremu za lice, dok je na obrazima bilo Avon Ideal Luminous-peach rumenilo u ružičastoj nijansi s laganim svjetlucavim česticama. Na usne su lijepljene ružine latice na sredinu usana pa su djevojke izgledale kao da šalju cvjetne poljupce. U skladu sa cjelokupnim "prirodnim" izgledom i nazivom kolekcije, studio za njegu kose HMH prema Ivaninoj viziji napravio je lagane visoke nepretenciozne repove.

Lare by Marina Lacković
Lare by Marina Lacković beauty

Brand Larie dizajnerice Marine Lacković predstavio je kolekciju punu satena i čipke s vrlo ženstvenim krojevima koji prate liniju tijela. Savršenu podlogu postignut je Avon Ideal Flawless puderom, dok se na usnama našao ruž u nijansi Pout. Glavni dio ovog make up looka odvijao se na očima gdje je tim Profokusovih vizažista lijepio srebrne aluminijske listiće po cijelom kapku sve do obrva. Postigao se vrlo scenski, efektan izgled koji se savršeno upotpunio s ostatkom kolekcije. Frizerski studio Capillis s podignutom, natapiranom idejom kosu s pramenovima naprijed koji su ovlaš bili prebačeni iza uha Larie ženi dao je još jednu dodatnu dozu ženstvenosti, ali i seksepila.

Maison Marquise for Trendcy, Budmpešta beauty
Maison Marquise for Trendcy, Budmpešta beauty

Dizajnerica Maison Marquisea za Trendcy za izgled svojih modela izabrala je smeđi smokey eyes sa zlatnim tonovima. Za ovaj izgled korišteno je sjenilo True Color Quad u nijansi Metal eyes. Na obraze je naneseno smećkasto rumenilo dok je na usne došao ruž boje mesa u nijansi Chic. Frizure koje su zajedno radili saloni Iggy i Katarina osmišljene su prema želji dizajnerice te je repliciran izgled iz njenog lookbooka, kosa s razdjeljkom po sredini, povučena sprijeda i lagano zavinuta u dvije rolice sprijeda koje se straga spajaju s punđicom savršeno su se uklopile u luksuznu viziju Maison Marquise žene.

Ivana Popović i The Wandering Collective, London beauty
Ivana Popović i The Wandering Collective, London beauty

Za reviju The Wandering Collectivea za Trendcy Profokus tim izabrao je jednostavan izgled. Trepavice su naglasili Mega Effects maskarom dok je ostatak kapka ostao neutralan. Laganim konturiranjem istaknute su jagodice dok je na usne samo natapkan crveni ruž. S obzirom na to da je Wandering Collective imao i modne dodatke za glavu, frizerski studio Hair Couture napravio je jednostavne niske pomalo labave repove.

Blackpearl by Sara Lončarić beauty
Blackpearl by Sara Lončarić beauty

Drugu večer Fashion weeka otvorila je revija pobjednice Dreft Next Generation natječaja Sare Lončarić. Sara je prikazala kolekciju pastelnih i neutralnih tonova, gdje je naglasak stavljen na kroj i formu. Make up je bio prilagođen paleti boja kaputa i haljina pa su oči istaknute laganim smeđim tonovima za što je korištena Avonova paleta u nijansi Berry Love. Jagodice su lagano konturirane, te je na njihov vrh stavljeno prozračno ružičasto rumenilo. Na usnama je korišten ruž boje mesa u nijansi Chic dok su na nekim modelima bile intenzivnije boje u kombinaciji sa Sarinim odjevnim komadima. Frizerski studio Seraphine za Sarinu je reviju odlučio hair uklopiti u jednostavne i čiste krojeve same kolekcije te su frizure bile ravno popeglane i sjajne na razdjeljak sa strane.

Hope by Irena Berišić Turk beauty
Hope by Irena Berišić Turk beauty

Za novu modnu marku Hope dizajnerice Irene Berišić Turk u kojoj prevladavaju sive nijanse podignute sa zelenim detaljima Profokusov tim izabrao je zelene tonove kako bi se make up savršeno uklopio uz kolekciju. Uz Avon paletu sjenila nijanse Emerald cut istaknuto je oko sjenčanjem, dok je unutar oka korištena olovka za oči Diamonds u nijansi Emerald glow. Na usne je nanijet ruž boje kože u nijansi Blush Nude. S obzirom na cjelokupnu tematiku revije i inspiraciju u Isusu, djevojke su nosile na glavi žičane krune uz koje je frizerski salon Hair Couture napravio valoviti styling kose kako bi se i frizura modela uklopila u cjelokupnu inspiraciju.

Liz Black beauty
Liz Black London beauty

Za reviju londonske dizajnerice Liz Black cijeli look bio je u ružičastim tonovima. Uz ružičasto sjenilo naneseno na kapak u formi "otvorene banane" obrazi su bili također u ružičastom tonu. Ispod oka Super Extend tušem je nacrtan ornament, dok se na sredini lica smjestio mali mrav. Na usnicama se koristila ombre tehnika. Centar usnice bio je žarko crven, a prema krajevima se stapao u svijetlo ružičastu boju. Frizerski saloni Beauty i Capillis napravili su visoke zalizane zavinute punđe.

Ana Kujundžić beauty
Ana Kujundžić beauty

Za intenzivne boje i zanimljive materijale Ane Kujundžić Profokusov tim na čelu s Kristinom kombinirao je klasičan make up. Oči su lagano osjenčali neutralnim tonovima dok su usne bile u prvom planu. Istaknuli su ih nijansom Lava Love te na njih nanijeli Ultra Glazewear prozirno sjajilo i tako postigli svježinu izgleda lica. Frizerski studio Hair Couture napravio je zanimljivu frizuru na vrhu glave od niza špangica koje su činili malo gnijezdo od kose iz kojeg su izvirivali namjerni neuredni, ali simetrični pramenovi u svim smjerovima. 

Simone Manojlović beauty
Simone Manojlović beauty

Revija Simone Manojlović donijela nam je pomak od uobičajenog make upa. Umjesno klasičnog crnog smokeya, bojajući cijeli kapak i obrvu u crno dobivena je nova formu i atraktivan izgled koji se jasno uklopio u inspiraciju grungeom. Jagodice su konturirane dok je na usne nanesen puder kako bi se dobile potpuno neutralne usne. Frizerski studio Seraphine bio je zadužen za neuredne, spuštene te natapirane kose koje su pratile inspiraciju cijele kolekcije. 

Iggy by Iggy Popović i Mandali Mendrilla, New York beauty
Iggy by Iggy Popović i Mandali Mendrilla, New York beauty

Mandali Mendrilla predstavila je kolekciju s detaljima u širokom spektru boja koje je Profokusov tim kombinirao i u make up look. Uz Super Extend tuš za oči na kapcima korištene su intenzivne boje usklađene s odjevnim komadima. Uz crvenu, narančastu, plavu i zelenu, neutralni ruž nijanse Natural Glow uklopio se savršeno. Frizerski salon "She cuts your hair" za Mandalinu reviju napravio je pletenice koje je posložio modelima u punđe na vrhu glave, a tjeme kose je obojano bojama za kosu u nijansama modela koje su djevojke nosile.

Revija Iggya Popovića odvela nas je u 70-te. Uz rasplesane manekenke, ženstvene haljine i frizure, make up nije zaostajao. Oči su bile obrubljene smeđe-bakrenim smokey eyesom, dok su u kutovima očiju i ispod obrve nanesene zlatne šljokice. Jagodice su istaknute konturom, dok su na ostatak obraza posipali šljokice. Usne su istaknute ciklama ružem u nijansi Ruby Matte pa su manekenke izgledala posve spremno za izlazak u nekadašnji Studio 54. Frizuru je potpisivao sam dizajner koji ima i svoj frizerski studio Iggy, a za ovu priliku je djevojkama stavio perike u stilu sedamdesetih.

tZUJI lONDON BEAUTY
Tzuji London beauty

Londonska modna kuća Tzuji predstavila sportsku kolekciju za clubbing punu žarkih boja. U njenoj kolekciji prevladavali su muški modeli. Osim prirodnog, urednog tena manekenima jr na usne nanesen balzam za usne kako bi ostali u sportskom duhu. Ženskim modelima osmišljen je nešto avangardniji izgled, gdje je Profokusov tim uz lagano bojanje obrva iste stopio uz kapak u srebrno-bijelu boju. Na usne su nanijeli ruž u žarko narančastoj boji u nijansi Tangerine Tango. Frizerski saloni Capillis i Beauty potpisali su frizure u kojima je djevojkama prednji dio kose bio sprijeda podignut u repove, dok su dečki imali prave party frizure. 

Za Profokusov vizažistički tim predvođen Kristinom Atletić svaki dan na Dreft Fashion Weeku je novi izazov. Uvijek se traži nešto novo i drugačije pa i jednostavna šminka uvijek odstupa od standarda. Treba dobro razumjeti što dizajneri žele istaći make upom u svojim kolekcijom i kako postići traženi efekt. U nastavku pročitajte kako je to uspjelo treću večer Profokusovim vizažistima na čelu s njihovom glavnom koordinatoricom Kristina Atletić.

Monika Sablić beauty
Monika Sablić beauty

Monika Sablić predstavila se s kolekcijom punom cvjetnog printa i čipke. Naglasak je stavljen na žensko tijelo i ljepotu. Na očima su kombinirane jarka narančasta koja je upotpunjena tamno smeđom bojom kave. Oči su osjenčane tako da se dobije dubina kapka i izražen pogled za što su korištene umjetne trepavice. Na obraze je stavljeno žarko narančasto rumenilo koje se savršeno uklapalo s narančastim ružem u nijansi Matte Melon. S obzirom na cvjetnu kolekciju u kombinaciji s čipkom, Monika se u suradnji s hair stilisticom Rene Inglese iz frizerskog salona Rene dogovorila kako će kose ostati jednostavne, a ipak ženstvene. Rene je za Moniku tako osmislila spuštenu kosu s laganim valovima gdje je modelima lagano napravila profil kako bi kosa ipak bila voluminoznija.

Iva Karačić beauty
Iva Karačić beauty

Dizajnerica Iva Karačić već par sezona vidi svoju djevojku kao vrlo elegantnu, oštru, ali ne prenaglašenog i prenapadnog izgleda. Na oči je zato naneseno crno sjenilo koje je prema obrvama prelazilo u svijetlo sivu boju. Na obrazima je stavljeno svjetlucavo breskvasto rumenilo u nijansi Peach, dok su usne bojane u boju mesa. Frizerski studio Hair Couture za Ivu Karačić napravio je zalizane, visoke repove kako bi se dobio čist i jednostavan te uredan izgled.

Kralj i Krajina za Trendcy beauty
Kralj i Krajina za Trendcy beauty

Dizajnerice Kralj & Krajina kreirale su odjeću s vrlo neutralnom paletom boja uz ružičaste detalje. Ružičastu boju iz kolekcije make-up artisti upotrijebili su i na obrazima, ali i na očima. Na obrazima je ružičasta boja bila korištena kao kontura, dok je na očima nježno nanesena po cijelom kapku. Na usne je nanesen puder i prozirno sjajilo kako bi se postigao što prirodniji izgled. Frizerski studio Beauty point by zlatne škare napravio je jednostavne frizure s niskim repovima iz kojih je kosa bila pomalo izvučena kako bi od naprijed činila dojam strogih bob frizura.

Paper London beauty
Paper London beauty

Za reviju Paper Londona make up je bio minimalan. Kako bi postigli sto svježiju, prozračniju podlogu korištena je Avon CC kremu. Lice je ostavljeno "mokro" kako bi do izražaja što više došao prirodni sjaj. Trepavice su naglašene Avon SuperShock Max vodootpornom maskarom dok su usnice ostale skroz prirodne. Frizerski studio Funky Frizz za goste iz Londona napravio je začešljane "mokre" ravne kose unazad koje su se odlično uklapale uz mokro i nematirano lice.

Zjena Glamočanin beauty
Zjena Glamočanin beauty

Zjena Glamočanin za ovosezonsku je kolekciju pronašla inspiraciju u afričkim plemenima, gdje je crvena boja nezaobilazna. Crvena kao simbol ljubavi, žene i jake emocije bila je odličan izbor za Zjeninu kolekciju. Na čelo modela nanesena je crvena boja koja se spuštala po njihovim licima i dosezala i u njihovu kosu. Obraze su dodatno naglašene smećkastom bojom, dok su usne ostale neutralne. Hair Couture za Zjeninu reviju prilagodio je frizure plemenskom stilu pa je kako bi šminka više došla do izražaja napravio niske čupave punđe s razdjeljkom na sredini kako bi i tjeme moglo biti pobojano u crvenu boju.  

Avaro Figlio beauty
Avaro Figlio beauty

Za talijanskog dizajnera Avara Figlia uz vrlo ženstvenu, svečanu kolekciju izabran je avangardniji make up. Uz tehniku skrivanja obrva, obrve su pokrivene te je cijeli kapak ostavljen neutralan. Na usne je stavljen naglasak i to ružem boje vina u nijansi Oxford Wine. Frizerski salon Rene na čelu s Rene Ingelese ima je lagan zadatak nadovezati se na ekskluzivnu i pomalo haute couture kolekciju ovog Talijana, s obzirom na to da Rene jako dobro poznaje talijansku modu njen prijedlog je bila jednostavna, ženstvena frizura gdje je naglasak bio stavljen na volumen.

Toni Rico beauty
Toni Rico beauty

Zgodni modeli Tonija Rica ovoga puta slali vrlo čvrstu poruku. Kako je cijela revija odisala punk-rock zvukom, na muškim modelima napravljen je i takav izgled. Uz konturu na obrazima, oko oka crnom Avon SuperShock gel olovkom obrubljene su im oči. Uz manekene, na pisti se prošetala i Tonijeva verzija punk dive 80-tih godina koja je našminkana upravo prema tom vremenskom razdoblju. Uz žarko ružičasto i narančasto sjenilo izvučeno prema bjeloočnici i obrva je izvučena u istom smjeru. Na kapke su nadodane šljokice i sjaj u raznim bojama, dok je na obraze naneseno žarko ružičasto rumenilo. Frizerski studio Funky frizz bi je zadužen da Tonijeve dečke "preuredi" u prave rock manijake.

Nakon tri dana spektakularnih modnih revija i odličnih kolekcija te zanimljivih make-up i hair trendova, možemo zaključiti da je u modi više-manje prirodna ljepota.