Beauty suradnja Karl Lagerfelda i L'Orèal Parisa

| Beauty |

Ovog je tjedan modni svijet odtugovao zbog smrti legendarnog dizajnera Karla Lagerfelda, a nakon događaja u znak sjećanja, Karl For Ever, u Parizu brend L'Orèal Paris objavio je suradnju s Karlovom modnom kućom.

Projekt koji je započeo prije Lagerfeldove smrti u veljači ove godine, kolekcija je šminke koja usmjeruje dizajnerski rock-chic stil pomiješan s Parisienne elegancijom i high-street kozmetičkim etosom.

Caroline Lebar, voditeljica komunikacija za Maison Karl Lagerfeld, rekla je: "Ova linija make-upa uistinu odražava Karlov svemir i ono što je Karl volio u šminkanju.“. Istaknula je kako je Karl često je koristio sjenila u zamjenu za boje u svojim skicama te kako mu se svidjela ideja suradnje s L'Orèal Parisom jer firma obuhvaća širok spektar ljudi te ima ispravan utjecaj u beauty svijetu.

Instagram/@lorealmakeup

Ovo nije prva Karlova beauty suradnja. Naime, prošle godine pokrenuo je capsule kolekciju s Model Co-om, a svojoj ulozi kreativnog direktora Chanela, Lagerfeld, je nadgledao proizvodnju nekih od najkvalitetnijih mirisa i kozmetike u svijetu.

Detalji o kolekciji još uvijek nisu dostupni za javnost, ali predviđa  se da će se u kolekciji naći beauty klasici poput crvenog ruža i crnog eyelinera.

Sama kampanja za kolekciju inspirirana je Lagerfeldovim brand kodovima i poznatih izrekama, a datum izlaska najavljen je za 27. rujna 2019. godine, uoči Pariškog tjedna mode proljeće / ljeto 2020. godine.

Instagram/@karllagerfeld