Beauty rutina Sofie Vergara

| Beauty |

Sofia Vergara jedna je od onih žena koje izgledaju prelijepo i bez šminke, a njen ten je nevjerojatan.

S obzirom da se njenom tenu dive žene širom svijeta, Vergara je za Health's otkrila tajnu svoje blistave kože.

O licu se lijepa glumica brine svakog dana, a rutinu njege mijenjala je tijekom godina.
"Nekad sam pravila maske i pilinge i stalno to utrljavala u lice. Bila sam luda za proizvodima za njegu lica. No, kako starim pokušavam što više pojednostavniti njegu lica", izjavila je Vergara.

Vergara je istaknula da ima veoma osjetljivo lice te da zbog toga mora paziti što stavlja na kožu.
"Ako stavite previše stvari, iritirat ćete kožu. Zbog toga koristim retinol i vitamin C, i to u vrlo malim količinama. Oba ova sastojka su savršena za kožu. Retinol stimulira proizvodnju kolagena i ubrzava obnavljanje ćelija, a vitamin C suzbija promjenu boje", istaknula je Vergara.

Ona ujutro na lice stavlja kremu sa zaštitnim faktorom prije nego se našminka. Navečer obavezno uklanja šminku prirodnom morskom spužvom koju mijenja jednom tjedno, a zatim lice nježno čisti blagim sapunom.

Glumica je naglasila i da njega njene kože ovisi o njezinim planovima za sljedeći dan.
"Ako imam cijeli tjedan slobodan, mogu agresivnije raditi retinol tretman. Ali ako sljedeći dan radim, da bih izbjegla crvenilo i iritaciju kože, onda samo stavim hidratantnu kremu. Također koristim i kaduljino ulje koje ima protuupalne učinke".

Za njegu kože, također je bitna i pravilna prehrana pa je zbog toga na njenom meniju povrće, borovnice, zeleni čaj i čaj od kamilice s prahom kolagena.