Beauty report Smart Fashion Weeka Zagreb

| Beauty |

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Zavirili smo u backstage Smart Fashion Weeka Zagreb gdje je kao i uvijek najveća gužva bila u prostorijama šminke i frizure.
Već više sezona za redom vizažistica Kristina Atletić koordinira PROFOKUSOVIM make up timom.
Uz izvrsnu organizaciju Kristina i Profokusov make up tim udovolje svim zahtjevima koje dizajneri i stilisti postave kada je pitanje izgleda i načina šminke. Tijekom tri večeri kreirali su sa službenim make upom Jean D'Arcel šminku za 18 revija domaćih i stranih dizajnera. I ove sezone sve je uspješno odrađeno pa su i sami dizajneri uputili pohvale Profokusovom make up timu. Za frizure su bili zaduženi ponajbolji zagrebački saloni s preparatima Montibel.lo , a kordinirala ih je Davorka Janković.
Evo što smo saznali od Kristine i Davorke kakve su bile frizure i kakav make up je bio na revijama te što će se nositi slijedeće sezone:

Beauty look, Smart Fashion week Zagreb
Beauty look, Smart Fashion week Zagreb

"Smart Fashion week započeo je revijom Ivane Popović. Uz crne kabanice i kišobrane, make up je ostao svjež i prozračan. Ten je ostao u prirodnom tonu pa smo upotrijebili puder u tonu s prirodnom bojom lica. Porculanski i čist i prozračan ten postignut je s tekućim puderom High definition Make-up Nr. 0, koji je fiksiran sa Mineral Powder Make-up Nr. 43, mineralnim puderom. Kutove oka lagano smo osjenčali crnim sjenilom. Koristili smo rumenilo Jean D'Arcel u nijansi 41 za svježinu obraza.
Frizure na reviji Ivane Popović su rad frizerskog salona ''Funky Frizz'' iz Zagreba čiji je team sukladno željama dizajnerice napravio jednostavne zahvate na kosi. Frizure su bile povezane u niski rep, zaglađene i stilski obrađene, a sve uz pomoć proizvoda iz HDS linije branda Montibel.lo: HDS Matt Flexible Wax, HDS Soft Cream te Gold Oil Essence Oil, a sve kako bi se stvorio dojam nenametljivosti, neopterećenosti i ležernosti.

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb
Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Za prepoznatljiv izgled modela Ane Kujundžić izabrali smo Jean D'Arcel ruž za usne u 313 nijansi boje mesa. Ruž je prefine, kremaste i nježne teksture. Kako je Jean D'Arcel ruž dobro pigmentiran nema potrebe stavljati balzame ni podloge, a niti neutralizirati s puderom. U Aninoj kolekciji naglasak je stavljen na tkanine i teksture pa je lice ostalo čisto bez puno detalja.
Jaki kolorit, vedre i vesele kolekcije dizajnerice Ane Kujundžić, podrazumjevao je sekundarnost frizura. Frizerski team iz salona ''Hairport'' je uz pomoć HDS Elastic Balm-a, HDS Gloss Spray-a i Final Fine Strong laka uspio napraviti na oko jednostavne, ali tehnički zahtjevne niske, casual punđe uz poneki ''zalutali'' pramen kose kako bi dojam kolekcije, odnosno boje, oblici i tehnike veza ostale što upečatljivije.

Beauty - Smart Fashion week Zagreb, revija Monika Sablić
Beauty - Smart Fashion week Zagreb, revija Monika Sablić

Monika Sablić ove sezone inspiraciju je pronašla na temu "studio 54". Bogatim, raskošnim tkaninama i dodacima na odjeći postavila je kolaž 60-ih i 80-ih godina pa je takav bio i make up-u. Rubovi kapka naglašeni su tušem i dugim umjetnim trepavicama. Na obraze nanosimo žarko ružičasto rumenilo. Ružičasto rumenilo kombinirali smo s ružičastim svjetlucavim sjajilom Jean D'Arcel u nijansi 68.
Za frizuru Monikine revije zaslužen je poznati zagrebački frizerski salon Renne i njezina vlasnica Rene Inglese sa svojim teamom. Rene je napravila frizure po uzoru na frizure kakve su se nosile 80-ih. Odlučila se na voluminozne frizure, valove s nepogrešivim podignutim profilom koje su se savršeno uklopile s Monikinom inzvarednim modelima.

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb
Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Simone Manojlović inspiraciju je pronašla u umjetnosti i kulturi Islama. Vođeni karakterističnom izgledom muškaraca i žena s područja Bliskog istoka te njihovim velikim, kuštravim obrvama, kreirali smo stiliziranu spojenu obrvu. Kako bi dobili teksturu na obrve smo nanosili ledeno bijele šljokice. Na kapak sve do obrve nanosili smo srebrnu boju koja se odlično ukopila sa Simoninim modelima.
Sukladno željama dizajnerice, frizeri renomiranog zagrebačkog salona ''Studio W'', imali su zahtjevnu zadaću. Unatoč tome, napravili su vrhunski posao te podigli kosu u visoku punđu i to na specifičan, avantgardni način, a sve kako bi sinergija make up-a i stiliziranja kose bila neosporna. Vještim rukama frizera na raspolaganju su bili lakovi za kosu iz linije Final Fine u strong i extra strong varijanti, kao i proizvodi iz linije HDS, uz nezaobilazno Gold Oil Essence ulje.

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb
Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Londonska dizajnerica Samanthom-Jane Agbontaen koja potpisuje brand Fabryan postavila je naglasak na tehniku krojenja. Uz elegantne haljine prepune boja kombinirali smo klasičan crni smokey eyes. Oči smo istaknuli crnim mat sjenilom u nijansi 200 branda Jean D'Arcel, te smo nadodali sjaj crnim svjetlucavim sjenilom u nijansi 01. Na usne nanijeli ruž nijanse 140.
Zagrebački ''Studio W'' je u dogovoru sa dizajnericom odlučio kosu maknuti od lica, zalizati je te donji dio kose učiniti bogatim u volumenu. Pomoću HDS Rizzo balm proizvoda te Treat Densi pjene načinjeni su stilizirani valovi koji su cijeloj priči dali romantičnu notu, dok je sjaj i blistavost rezultat upotrebe HDS Gloss Spraya u svrhu postizanja profinjenosti.

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb
Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Nekonvencionalni Rodnik band ponovno je posjetio ZFW te svojom zabavnom kolekcijom razveselio sve gledatelje. Uz eksploziju boja i uzoraka make upom smo stvoriti efekt pop stripa. Koristili smo žarke boje, plava sjenila Jean D`Arcel br. 69 i br.72 , zelenu Brillant Catwalk Eyelashes Galmour 2014, žutu, koje su nanesene po cijelom kapku. Usne istaknute žarko crvenim Jean D`Arcel ružem u nijansi 311.
Boje, print i uzorci korišteni u kolekciji Rodnik banda su sami po sebi, frizere salona ''Hairport'', navodili na blago valovite frizure i natur look koji je odisao ležernošću i prirodnošću. Kosa je zadržala prirodni izgled zahvaljujući Final Style strong pjeni, koja ne lijepi kosu, već je čini lepršavom i podatnom na dodir, dok je u procesu stiliziranja korišten cijeli spektar proizvoda koji kosu štiti od negativnih utjecaja topline uzrokovanih fenom, figarom i / ili peglom za kosu.

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb
Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Za brand Holy Ghost i njihovu urbanu, nosivu kolekciju odabrali smo minimalistički make up. Da bi lice dobilo svježinu na njega smo nanijeli puder Jean D'Arcell Brilliant. Trepavice smo ˝počešljali˝ Jean D'Arcel Lash Booster maskarom u crnoj boji dok je ostatak lica ostao prirodan. Željeli smo naglasiti upravo nosivost njihove kolekcije izvan modnih pista.
Poznati zagrebački salon ''Hair Concept'' je zaslužan za frizure kolekcije ''Holy Branda''. Kosu su odmakli od lica, u potpunosti ju izravnali pomoću pegle za kosu, a istu zaštitili HDS Thermic Sprayem. Frizerski team ''Hair Concepta'' je u potpunosti ispunio očekivanja i uz pomoć HDS Elastic balma te HDS Gloss Spraya stvorio dojam profinjenosti, jednostavnosti i čistoće modela.

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb
Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Blackpear by Sara Lončarić i ove je godine predstavilo elegantnu, profinjenu ljetnu kolekciju nadahnutu volanima. Uz izraženu notu elegancije i suptilnog glamura željeli smo to prezentirati i kroz make up. Na oči smo nanijeli srebrni tuš Perfect Effect Eyeliner Glamour 2014, dok je na obrazima bila dominantna boja breskve, Bombed br.03. Na vrh jagodice sve do sljepoočnice nanosili smo svjetlucavi highlighter kako bi postigli što veću svjetlinu i mlađi izgled kod svih modela. Srebrnim detaljem na usnama povukli smo poveznicu između make up-a i Sarine pažnje koju pridaje detaljima.
Udružene snage frizerskih salona ''Studio W'', ''Sena'' i ''Angel's'' zaslužne su za vrhunski posao postizanja ''metaliziranog'' izgleda kose, a sve kako bi se ostvario glamurozni i elegantni dojam. Kosa je zalizana pomoću Montibel.lo HDS Matt Waxa te tretirana Montibel.lo HDS Gloss Sprayem što je rezultiralo visokim sjajem i efektnom površinom kose.

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb
Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Matea Jukić na svojoj reviji pretvorila je sve manekenke u missice dugim, sjajnim haljinama. Inspirirani izborom za miss kreirali smo klasičan ˝beauty˝izgled s naglašenim očima. Pri izradi crnog smokey eyes-a najprije smo nanijeli Jean D'Arcel Eye Shadow bazu. Nakon toga nanosimo crno sjenilo u nijansi 200 te na usne nanosimo ruž boje kože Jean D'Arcel u nijansi 140.
Ravna kosa zaglađena HDS Memory gelom te uz predivni naglašeni profil, rezultat je frizerskog teama iz zagrebačkog salona ''Danu''. Obrizom na lajt motiv kolekcije, frizeri su se poveli za elegantnim tipom frizure koji je naglašen pomoću Montibel.lo HDS Gloss Spraya, a sve kako bi detalj krune i glamura još više došao do izražaja.

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb
Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Simpatična Marina Lacković i njezin branda Larie predstavila je kolekciju punu boja. Za ljetne dane uz šarene haljine i odijela izbor su bila i šarena sjenila na očima koje smo ispunili kapak sve do obrva. Dodatno je na sjenilo stavljeno sjajilo kako bi dobili visoki sjaj i "mokar izgled." Uz šarene boje na očima kombinirali smo nude ruž nijansa 162 Jean D'Arcel.
Zahtjevne kovrče pri dnu kose rezultat je rada frizera frizerskog salona ''Hair Concept'' iz Zagreba, a koji su ispunili sve želje dizajnerice. Volumen u donjem djelu kose dobiven je pomoću Treat Densi pjene, dok su razigrane, lepršave, ali postojane kovrče rezultat vještih ruku i cijelog niza proizvoda iz HDS linije. Potrebno je posebno istaknuti HDS Rizzo balm te HDS Extra Strong Spray, proizvode koji su zadržali postojanost frizure te omogućili da lepršavost, kako frizura, tako i kolekcije bude u prvom planu.

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb - Hannan Redžepagić
Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Dvojac iza branda DB BERDAN iz Istanbula kreirale su kolekciju punu uzoraka i tekstura, spojem umjetnih i prirodnih materijala. U istom tonu nastavili smo i make upom kako bi postigli temu ˝djeca 90-ih˝ što dizajnerice DB Berdana smatraju idealom ljepote.
Uz minimalnu podlogu, na usta smo nanijeli crnu kajal olovku branda Jean D'Arcel. Iznad naglašenih obrva lijepili smo šljokice raznih oblika.
Već uigrani team iz frizerskih salona ''Studio W'', ''Sena'' i ''Angle's'' su uspjeli u ideji da se retro pa čak i neopunk stil, na djelić sekunde vrati na ove prostore. Takozvani ''telefoni'' učvršćeni Final Fine ekstra strong i strong varijantama laka te HDS Glue i HDS E-xtreme gelom, vratili su nas u 90-e, a sve u svrhu praćenja razigranog make up-a i otkačenosti same kolekcije.

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb
Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Dizajnerica Edeline Lee osvojila je modne novinare diljem svijeta svojom kolekcijom za proljeće/ljeto 2015. U kolekciji punoj žute boje, poigrava se asimetričnim oblicima i oversized komadima. Svog modela Edeline zamišljen s minimalnim make upom i razbarušenom kosom. Na lice najprije nanosimo bazu za make up te nakon toga mineralni puder Jean D'Arcel kako bi postigli prirodan, svjež izgled.
Frizerski salon ''Danu'' je stvorio frizerske kreacije koje su u stopu pratile kolekciju Edeline Lee. Stvoren je natur look sa razdjeljkom sa strane i uvinutim vrhovima. HDS Flexible lak omogućio je igranje sa kosom u kontekstu kreiranja ''neuredne'', ali sofisticirane frizure koja je prirodnost i svježinu nagasila HDS Volume i HDS Gloss sprejevima, a sve u svrhu što podatnijih kontura i oblika.

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb
Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Treći dan započeo je revijom branda POL Design iza kojeg stoji mlada madridska dizajnerica Paula de Andrés. Inspiraciju za kolekciju proljeće/ljeto 2015 pronašla je eksperimentirajući geometrijskim oblicima i uzorcima. Na licu smo željeli postići što više svijetla pa koristimo Jean D'Arcel High definition puder te tekući korektor. Na kapke stavljamo bijelo svjetlucavo sjenilo te na most nosa nanosimo highlighter.
Frizeri iz salona ''Hair Concept'' su u skladu da željama i zahtjevima dizajnerice zaslužni za tehnički zahtjevnu nisku punđu sa strane. Postojanost punđe omogućio im je Final Fine Extra Strong lak, dok je razbarušen i casual izgled kreiran uz pomoć spretnih ruku frizera te uz malu pomoć cijelog spektra styling proizvoda sa naglaskom na HDS Volume Spray i HDS Rizzo gel.

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb
Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Nakon odlične kampanje nestrpljivo smo čekali reviju Krune Jendrijeva. Uz kombinaciju svijetlih i zagasitih tonova, raznih tekstura materijala dizajner istražuje tri elementa: konstrukcija staklenika, njegova unutrašnjost (uvenule biljke i plodovi) te samo tlo (zemlja, metal). Za make up smo odabrali narađaste tonove na kapcima i obrazima. Na jagodične kosti stavljen je visoki sjaj kako bi se uz kosu poigrali teksturama. U Kruninoj kolekciji na detaljima provlači se ljubičasta pa na samu sredinu usana stavili ljubičasti ruž hladnog tona. Na vrh usana dodatak je srebrni highlighter.
Majstori iz salona ''Angel's'' i ''Studio W'' su uz pomoć HDS Wet gela i sa naglašenim dubokim razdjeljkom sa strane u potpunosti ispunili sve zahtjeve i želje dizajnera. Stražnji dio kose neobavezno je povezan i tretiran HDS Gloss Sprayem. Naglasak je bio na prednjem djelu frizure i na mokrom efektu koji je postignut sa gore spomenutim HDS Wet gelom.

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb
Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Iggy Popović svojom kolekcijom inspiriran je Afrikom. Nosiva, elegantna ready to wear kolekcija bila je stilizirana uz šarene turbane. Iggijevi modeli dolaze iz Afrike osunčane suncem pa im na obraze i rubove lica nanosimo bronzer kako bi postigli preplanuli izgled. Na kapke dodajemo još malo sjaja s brončanim sjenilom. Najveći naglasak je stavljen na usne koje smo povećali Jean D'Arcel smeđom mat olovkom.Vanjski dio usana ocrtali smo nijansom 12 dok unutarnji ocrtavamo bojom mesa u nijansi 29.
Iggy je, kao svestrani i vrhunski umjetnik, frizure svojih modela sam kreirao uz malu pomoć Montibel.lo proizvoda za njegu i styling. Inspiriran Afrikom, koristio je marame kao neizostavan detalj u kosi, dok je na ostatku modela primjenio ''afro'' frizuru, odnosno sitne kovrče, a sve kako bi se što više približio kovrčama specifičnim za afričku populaciju. Koristeći HDS Rizzo balm, HDS Rizzo gel, Final Fine lakove raznih jačina te lakove iz HDS linije, omogućen mu je prostor za manipulaciju, a samim time i za igru i vedrinu specifične za krajeve koji su ga inspirirali.

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb
Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Dubrovkinja Zjena Glamočanin inspiraciju je pronašla u 30-im godinama. Zato smo naglasak stavili na usne na koje smo nanijeli ruž "boje crnog vina." Kolekciju punu kontrasta željeli smo postići i s make upom. Na kapak smo nanijeli brončano sjenilo, a na obraze jarko ružičasto rumenilo.
Kako bi sve bilo sukladno kolekciji, pobrinuli su se frizeri iz salona ''Hair Concept''. Raspuštene frizure, neobavezne kovrče, provokativna razbarušenost, ali na glamurozan način je rezultat vještih frizera, ali i Montibel.lo proizvoda raznih jačina, od kojih izdvajamo HDS Elastic Balm i Final Style Extra Strong pjenu. Lagana valovitost, casual pristup, razdjeljak sa strane te kosa prebačena preko ramena stvara dojam elegancije i romantike.

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb
Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Za reviju francuske dizajnerice Claudine Ivari istaknuli smo oči crnim sjenilom, dok smo obraze konturirali. Usne su ostale prirodnog tona, istaknute nijansom 140 ružem Jean D'Arcel.

Elegantna i moderna kolekcija francuske dizajnerice dovodi nam dašak iskonske romantike. Salon ''Danu'' je zaslužan za vrlo efektne, jednostavne punđe sa tek ponekim ''zalutalim'' i ''neposlušnim'' pramenom koje dojam romantičnosti pojačavaju još više. Koristeći Gold Oil Tsubaki Oil te HDS Elastic i Thermic balm, frizeri su postigli dojam sofisticiranosti, a sve kako bi kolekciju učinili još efektnijom i još elegantnijom.

Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb
Beauty look - Smart Fashion Week Zagreb

Obzirom na broj modela - čak njih 82, na kolekciji, a ujedno i diplomskom radu, Igora Galaša sudjelovali su saloni ''Danu'', ''Angel's'', ''Studio W'', ''Kefa'', ''Hair Concept'' te ''Sena''. Iako su zbog konceptualnog pristupa, odnosno korištenja maski, frizure bile sekundarne pa samim time i manje zahtjevne, kosa modela je prošla tretman zaštite sa HDS Thermic Sprayem te stiliziranje sa HDS i Final Fine te Final Style proizvodima. Kosu je bilo potrebno odmaknuti od lica te skupiti odostraga, a sve u svrhu što lakše manipulacija sa maskama.

Naravno, svi frizeri su velikim količinama koristili Montibel.lo proizvod interesantnog imena"SMART TOUCH" jedinstven proizvod koji inteligentno obnavlja kosu gdje je to najpotrebnije, daje joj punoću i sjaj, štiti od topline, čuva boju i čini je podatnom, a nova službena šminka Smart Fashion weeka Zagreb postala je Jean D'Arcel kozmetika."