Beauty report s Dreft Fashion Weeka Zagreb

| Beauty |

Zjena Glamočanin

Red mode, red ljepote... Tako otprilike izgleda Dreft Fashion Week Zagreb. Iako je naglasak stavljen na modu, nikako ne smijemo zanemariti cjelokupni styling modela te make up trendove koji su se stvarali u backstageu. Glavna koordinatorica "Make up teama Profokus" Kristina Atletić detaljnije nam je objasnila koje trendove možemo očekivati iduće jeseni i zime. Za originalne frizure zaslužni su zagrebački saloni: Frizerski saloni Renee, Beauty Point, Hair Doctor's Academy, Spinax, Funky Friz, Hair Studio 54, Iggy i Frizerski Studio Colore.

Čast da otvori oveosezonski DFWZ pripala je Kristini Burji i njenom brendu Krie Designu. Krie žena ima dvije karakterne osobine, onu ženstvenu, ali i onu borbenu. Stoga su vizažistice mankenkama naglasile oči i obrve dok su profesionalne ruke iz frizerskog salona Beauty Point iz Oreškovićeve 6e napravile romantične repove na stranu. 

Krie design
Krie design

Pripeme za reviju londonske dizajnerice Sini Moilanen, osnivačice branda Tramp in Disquise započele su ljepljenjem šljokica na lice. Na taj način poigralo se elementima Bliskog istoka i Orijenta, dok je ostatak lica ostao neutralan i prirodan. Savršen ten postignut je puderom Silken Foundation iz Avonove kolekcije "Luxe". Hair doctor's academy iz Ljudevita Posavskog 11, vlasnice poznate frizerke Darke Franić pobrinuo se za savršeno glatke pundže inspirirane 1001 noći. 

Tramp in Disguise
Tramp in Disguise

Mlada Dubrovčanka  Zjena Glamočanin poigrala se teksturom u kolekciji, ali i na licu. Oči su naglasili crnim smokeyem te preko njega nanijeli sjajilo da bi postigli "mokar izgled". Tako su oči dobile novu dimenziju i savršeno se uklopile u Zjeninu kolekciju. Usne su pak neutralizirali Avonovim ružem - Latte. Poznati frizerski saloni Renee iz Vlaške ulice 45 i Green Golda u Radničkoj ulici manekenkama su napravili stilizirane pletenice koje su vrlo trendi, a poznata frizerka i vlasnica salona Rene Inglese kaže da će se takve opuštene pletenice nositi i ovo ljeto, ali i u jesen i zimu.

Zjena Glamočanin
Zjena Glamočanin

Na reviji belgijske dizajnerice Katrien Van Hecke uz jednostavnu, profinjenu frizuru za koje je zaslužan frizerski salon Beauty Point na kapke su stavljane boje iz Avonove palete Island Breeze. Na obraze i usne također su stavljani narančasti tonovi, dok je zadnji efekt postignut neutralnim sjajilom za povećavanje usana - Plump pout. 

Katrien Van Hecke
Katrien Van Hecke

Na reviji dizajnerice Milene Rogulj lica modela bila su prepuna žarkih boja. U skladu s veselom, šarenom kolekcijom na oči su nanesene žarke boje poput žute, zelene, plave i ljubičaste. Na usne je pak nanesen Avon Perfect Kiss ruž u nijansi - Kiss me pink koji odgovara svjetlijem i tamnijem tenu. Volumiozno, natapirano i raščupano, to je ono što je dizajnerica tražila od Frizerskog studija Spinax iz Gračanske ceste 189/1, vlasnice Sanje Jurki i u potpunosti i dobila.  

Milena Rogulj
Milena Rogulj

Drugi dan DFWZ-a otvorila je mlada, perspektivna dizajnerica, pobjednica "Dreft Next Generation" natječaja, Marica Pažanin. Taman, crni smokey postignut je Avonovom paletom sjenila - Smokey eyes. Usta su bila u nijansi "Deep Orchid" koja i iduću sezonu ostaje najpopularniji izbor za usne. Razbarušene pletenice djelo su zagrebačkog Frizerskog salona Funky Friz iz Nove ceste 97

Marica Pažanin
Marica Pažanin

Žena u očima Natalije Smogor uvijek je lijepa i njegovana, s prozračnim i prirodnim make upom. Na očima je napravljena takozvana banana gdje se oči sjenčaju kako bi dobile dubinu, ali svejedno ostaju prirodne. Za Natalijin make up korištena je Quad Paleta - Mocha Latte, dok je prirodna boja usana postignuta ružem u nijansi Pout. Romantične i opuštene frizure primjerene pravoj ženi proizašle su iz frizerskog studija Colore iz Supilove 18, vlasnice i poznate frizerke Dubravke Štokić.

Natalija Smogor
Natalija Smogor

Na reviji dizajnerice Maje Hrastinski make up je naglašavao prirodnu ljepotu modela. Brončano osjenčane oči postigle su se Avonovom paletom Mocha Latte, dok je prirodnu boju usana isticao ruž u nijansi Sparkling blush. Za opuštene niske pundžice te poslovni look svih manekenki na reviji zaslužan je Frizerski studio Funky Friz

Maja Hrastinski

Londonska dizajnerica Negarin također je izabrala prirodan izgled. Na njezinoj reviji umjesto isticanja očiju ili usana, istaknut je prirodan sjaj, a licu dat pomalo znojan, mokar izgled. Ležeran, podignut rep savršeno se uklopio u polu-poslovni look s revije kojeg su osmislile frizerke iz Frizerskog salona Colore. 

Negarin
Negarin

Drugi dan DFWZ-a zatvorio je Toni Rico proslavivši desetu godišnjicu modnog rada i svog branda RICO. Uvijek otkačeni, veseli Tonijevi modeli i ove godine nalakirali su svoje nokte u električno plavu boju. Za pripadnice ljepšeg spola plava boja na noktima ostat će trendi i iduće sezone, a lak u nijansi "Inky blue" savršen odabir. Iako s Tonijevi dečkima nije bilo problema kad se radi o uljepšavanju, Frizerski salon Renee iz Green Golda na čelu s mladim i urbanim frizerom Dinom ipak se pobrinuo da im frizure budu postojane te moderno oblikovane. 

Toni Rico
Toni Rico

Ivančica Hrustić otvorila je posljednji dan DFWZ-a izuzetno ženstvenom, pomalo vamp kolekcijom. U skladu s haljinama pokazanim na pisti modeli su imali izrazito naglašene oči postignute smokey eyes tehnikom, dok je Hair studio 54 iz Poljanica 14 zaslužan za visoko podignute ženstvene pundže. 

Ivančica Hrustić
Ivančica Hrustić

Revija splitske dizajnerice Ane Kujundžić bila je obilježena zanimljivim tkaninama i konstrukcijom dok je lice ostalo vrlo jednostavno i svježe. Lagano osjenčane i prirodno naglašene oči bile su u prvom planu, dok su ružičasti obrazi davali svježinu. Korišteno je rumenilo u nijansi Peach koje u sebi sadrži svjetlucave čestice što ga čini idealnim za nadolazeće ljetne dane. Kosa počešljana na stranu Anin je zaštitini znak, a u realizaciji istog ove su joj sezone pomogli fizeri iz Frizerskog salona Renee iz Vlaške 45 iz Zagreba.

Ana Kujundžić
Ana Kujundžić

Na reviji britanske dizajnerice Henriette Ludgate naglasak je bio stavljen na oči. Uz ružičaste tonove na ostatku lica, crni tuš izvučen prema van pretvorio je Henriettine modele iz slatkica u zavodnice. Za ovaj look korišten je Avonov tuš iz Luxe kolekcije. Očigledno je da će iduće sezone prevladavti jednostavnost. Barem što se frizura tiče. Hair studio 54 londonskoj je dizajnerici napravio jednostavne, a opet vrlo efektne pundže koje se savršeno uklapaju u cjelokupni styling. 

Henrietta Ludgate
Henrietta Ludgate

Dreft Fashion Week Zagreb ove je godine zatvorila revija Ivane Popović te Mladena i Petra Grubića. Vrlo mlade djevojke prošetale su se prvi put u životu u ulozi modela, dok je šminka naglašavala njihovu svježinu i mladost. Avon Magix Cashmere puderima postignut je savršen, svježi ten, a trepavice su naglašene Spectra Lash maskarom. Na ruci modela iscrtavani su razni motivi inspirirani indijskom kulturom koji su se savršeno stopili s neutralnom paletom boja iz Ivanine kolekcije. Frizerski salon "Iggy" na čelu s vlasnikom, ujedno i modnim dizajnerom Iggyjem Popovićem te Frizerskim salonom Renee izfrizirali su čak 25 mladih ljepotica i napravili im ležerne i razbarušene frizure dodatno naglašujući njihovu mladost, spontanost, slobodu i neopterećenost konvencijama i lažnim vrijednostima.

Ivana Popović i Mladen Grubić
Ivana Popović i Mladen Grubić