Beauty rehab: njega obojene kose u 6 koraka

| Beauty |

TOP boje kose za jesen!
TOP boje kose za jesen/zimu!

Boja ima snažan utjecaj na zdravlje i kvalitetu kose i to ne samo po pitanju njenog izgleda. Bojanjem kose, vlasište je oslabljeno, kosa zna biti beživotna i poprima onu grublju teksturu tipičnu za obojenu kosu - posebice svjetliju!

Imajući to na umu, nema potrebe da odustajete od svoje željene boje kose, to samo znači da s obojenom kosom dolazi i više odgovornosti vezanih za njenu njegu. Dobra vijest je da s odgovarajućim pristupom, vaša svježe obojena kosa može izgledati zdravija nego ikad...

1. MANJE PERITE KOSU

Ovo je posebno važno u prva tri tjedna od farbanja kose jer je kosa slaba i želite spriječiti bilo kakvo nepotrebno pucanje kose (a šamponi znaju dodatno isušiti kosu). Perite kosu svaka 3-4 dana, a ako vam je to izuzetno teško - uložite u dobar šampon za suho pranje kose. 

2. REGENERATOR, REGENERATOR, REGENERATOR

Hidratizirajući regeneratori i maske su za vas must-have! Morate joj dodati ekstra proteina i vlage koja joj itekako nedostaje. Na taj način vraćate joj snagu i sjaj. 

Moroccanoil Dry Shampoo
Moroccanoil Dry Shampoo

3. PROMIJENITE RUČNIKE

Investirajte u ručnike od mikro vlakna jer su najbolji za kosu (zbog ultra nježne površine, kosi ostavljaju prirodnu teksturu bez oštećenja). A kada vam je kosa pod velikim rizikom od pucanja, ovaj korak je ključan! Plus: nježno istiskujte vodu iz vlasi umjesto trljanja o ručnik.

4. ULJE ZA KOSU = VAŠ NOVI NAJBOLJI PRIJATELJ

Možete ga koristiti kao tretman i prije i poslije pranja kose! Dobro ulje za kosu štitit će ju od raznih vanjskih utjecaja te joj vratiti sjaj i punoću.

Ulje za kosu je MUST u njezi kose!
Ulje za kosu je MUST u njezi kose!

5. SMANJITE S VRUĆIM ALATIMA ZA KOSU

Korištenje pegle ili figara za obojenu kosu je otprilike kao sunčanje nakon što se izgorjeli. Suhu, osjetljivu kosu izlažete još većoj šteti. Sušenje kose na zraku je najbolji izbor za vas, ali ako već morate koristiti neki alat, zapamtite jedno: koristite sprej za zaštitu od visokih temperatura!

6. ULOŽITE U GLOSS ZA KOSU

Osim što će zaštititi i učvrstiti boju, dodati će joj sjaja kada nije dovoljno zdrava da samostalno sjaji.