Beauty proizvodi koje ne trebate koristiti tijekom jeseni

| Beauty |

 

S hladnijim vremenom dolazi period kada biste trebali promijeniti svoju beauty rutinu jer određeni proizvodi koje koristite nisu za upotrebu tijekom cijele godine.

Promjene u zraku koje se događaju kada padnu temperature dehidriraju kožu pa je zbog toga morate što više hidrirati jer se može degoditi da vam se naruši pH vrijednost.

Koža s dolaskom niskih temperatura postaje osjetljivija i podložnija reakcijama na određene sastojke pa ih je važno izbjegavati jer oni mogu značajno pogoršati stvari.

U nastavku pročitajte kojih biste se proizvoda trebali odreći.

Tonici na bazi alkohola

Iako su neki tonici napravljeni od hidratantnih sastojaka i mogu se koristiti zimi, sve one na bazi alkohola ostavite na polici. Tonici često sadrže alkohol te će očistiti vašu kožu, ali ona će postati osjetljivija, posebice u zimskim danima.

Maska od gline

Većina koristi maske od gline za detoksikaciju kože, ali one će dodatno isušiti i nadražiti kožu u ovo doba godine pa ćete poželjeti odustati od njihove upotrebe.
Umjesto toga, svoju masku od gline možete zamijeniti hidratizirajućim sastojcima, poput maske od krastavaca.

Retinoidi

Preporučuje se umjerena upotreba retinoida. Ne morate ga nužno izbaciti iz rutine njege već ga samo smanjite i pobrinite se pravilno ga koristiti.
Prvo operite lice, a zatim pričekajte 30 minuta prije nanošenja kako biste bili sigurni da je vaša koža potpuno suha. Koristite ga jako malo jednom ili dvaput tjedno. Ne zaboravite staviti sloj hidratantne kreme prije i poslije retinoida jer to koži daje dodatnu zaštitu.

Mirisi i eterična ulja

Iako tijekom toplijih mjeseci vaša koža možda neće imati problema s mirisnim proizvodima, oni mogu iznenada izazvati iritaciju i osjetljivost, čak i kod ljudi koji ih zapravo mogu tolerirati veći dio godine.
Provjerite na etiketi ima li proizvod mirisa, eteričnih ulja, parfema i slično. Ako imate takav proizvod, preporučuje se da ga što manje koristite.

Sastojci protiv akni

Budite oprezni sa stvarima poput salicilne kiseline. Ako imate mrlje ili ako ste skloni aknama, možda ćete trebati zamijeniti sastojke koje upotrebljavate u proizvodima protiv akni ili ih rjeđe koristiti kako ne biste uzrokovali dalju iritaciju.
U tom slučaju, niacinamid može pomoći prilikom smanjenja upale i tamnih mrlja.