Beauty pogreške koje svi nesvjesno radimo

| Beauty |

Ove greške u beauty rutini svi radimo, a vrijeme je da prestanemo jer naša koža pati.

Loše navike u njezi kože mogu nanijeti veliku štetu zdravlju i ljepoti. Ponekad nismo ni svjesni grešaka u našoj beauty rutini koje svakodnevno radimo.

Kako bi vam barem malo pomogli, nabrojali smo 3 najčešće loše navike većine žena.

Stalno trljate oči
Svi znamo da je koža oko očiju veoma osjetljiva. Ipak, mnoge žene često trljaju oči tijekom dana i tako doprinose nastanku bora, tamnih i otečenih podočnjaka kao i spuštanju kapaka. Izbjegavajte diranje očiju i odaberite adekvatni preparat za njegu područja oko očiju.

Upotrebljavate prljave četkice za nanošenje šminke
Jednom mjesečno treba oprati sve četkice za nanošenje šminke i ostaviti ih preko noći da se osuše, ali nažalost većina žena to ne radi. No, tako ćete spriječiti razvoj bakterijskih infekcija. Također, ne posuđujte šminku drugim osobama, uključujući i vašu sestru i najbolju prijatelju.

Koristite previše kozmetičkih preparata
Kad je u pitanju njega kože, ovo je jedna od najčešćih ženskih pogrešaka. Korištenje velikog broja proizvoda za njegu može nanijeti veliku štetu vašoj koži. Koža mora disati, a poželjno je i upotrebljavati prirodne preparate za njegu. Kombinacija nekih sastojaka može izazvati alergiju, ali i nanijeti ozbiljnu štetu vašoj koži, na primjer može izazvati upalu uslijed pretjerane eksfolijacije.