Beauty alert: roler za lice od žada

| Beauty |

"Jade rolleri" za lice postoje već stoljećima.

Dokazi o njima dolaze iz Kine još iz 7. stoljeća gdje su smatrali kako je to kamen koji ima ljekovita i zaštitna svojstva.

@bath_hause

Mehanizam rolera od žada je jednostavan; duguljast kamen čistog žada, najčešće dužine oko centimetar i pol pričvršćen je za dršku s metalnim okvirom. Postoje i dvostruke verzije, s dvije različite veličine kamena, jedna za veće površine lica, druga, ona manja, za manja područja na licu, područje oko očiju naprimjer.@bath_hause

Ling Chan, estetičarka i vlasnica spa centra specijaliziranog za lice, koristi roler za lice od žada na svojim poznatim klijenticama.
Kaže kako napetost može uzrokovati bore i fine linije oko čela i očiju, a korištenje rolera pomaže u oslobađanju od napetosti na tim mjestima. Tvrdi i kako nježni pritisak i gibanje potiči cirkulaciju, a u kombinaciji s proizvodima za njegu kože pomaže tako da poboljšava apsorpciju proizvoda.

@bath_hause

Bitno je da koristite pravi kamen, na tržištu postoje jeftinije verzije koje su zapravo izrađene od obojenog stakla. Što se tiče upotrebe, savjetuje se uključivanje rolera u noćnu rutinu, nakon nanošenja kreme ili seruma tako da masirate lice od sredine pa prema rubovima kose