Avokado za kosu i kožu: 5 načina kako ga koristiti

| Beauty |

5 beauty proizvoda koje možete zamijeniti avokadom
5 beauty proizvoda koje možete zamijeniti avokadom

 Avokado je možda čak i najsavršenija namirnica na svijetu. Možete od njega napraviti umak za paštu, ispeći ih u piti ili nasjeckati u salatu. Ali oni su također puni antioksidansa, vitamina C i E te hranjivih masnoća koje mogu učiniti čuda za vašu kožu i kosu. U nastavku donosimo 5 načina kako svoju omiljenu namirnicu uključiti u beauty rutinu.

MASKA ZA LICE I TIJELO

Naravno, možete i pojačati njegu pa dodati meda, bjelanjaka ili jogurta u masku, ali danas ćemo ostati jednostavni: izgnječite pola zrelog avokada i nanesite ga na cijelo lice i prsa te ostavite da djeluje 15 minuta. Dobro isperite lice pod tušem i ponovite jednom tjedno kako bi koža ostala meka i podatna. 

MASKA ZA KOSU

Ponovno, izgnječite pola avokada u posudi, ali ovoga puta dodajte i iscijeđen sok pola limuna te nekoliko kapi maslinova ulja. Nanesite mješavinu na cijelu dužinu suhe kose, omotajte ju u ručnik i ostavite da djeluje 20-tak minuta, a zatim dobro isperite. Ponovite jednom tjedno kako bi dobili glatku kosu.

NJEGA ZA NADUTE OČI

Vitamin C je poznat sastojak u serumima za područje oko očiju prema tome nije nikakvo iznenađenje da bi kriška hladnog avokada u svega 15 minuta na očima mogla napraviti ogromnu razliku u nadutosti i tamnim krugovima. A još više nakon lude noći pune koktela...

Avokado
Avokado

PILING ZA RUKE

Vratimo se na gnječenje. U posudi pomiješajte pola avokada s dvije čajne žličice soli. Nježno utrljavajte mješavinu na kožu ruku nekoliko minuta i potom dobro operite ruke. Piling će istovremeno ukloniti mrtve stanice i hidratizirati kožu. 

NJEGA POSLIJE SUNČANJA

Ako provedete malo previše vremena pod suncem, hladan izgnječen avokado ublažit će opekline u svega 15 minuta. Ponovite ako je potrebno kako biste dodatno umirili kožu i ohladili opekotine.