Arganovo ulje novo je tajno oružje za blistav ten

| Beauty |

Instagram/@lydiamillen

Arganovo ulje jedan je od onih sastojaka koje vidite u svakom proizvodu i o kojem čitate u svakom članku, a još uvijek nemate pojma što ono zapravo radi za vašu kožu.

Nisu sva ulja jednaka. Postoji velika razlika između ulja koje nanosite na svoje lice. Kako se ispostavilo, svako ulje za lice ima drugačiju formulaciju, težinu i brzinu apsorpcije, zbog čega je neko prikladnije za određene tipove kože od drugih.

Arganovo ulje spada u sredinu spektra. Nije previše teško, ali nije ni lagano te ga to čini savršenim za upotrebu na svim tipovima kože. Prepuno je omega masnih kiselina, vitamina E i linolne kiseline, a svi oni djeluju tako da lagano vlaže vašu kožu, omekšaju suhe mrlje, pa čak i smanjuju akne.

Arganovo ulje je u osnovi zaštita prirode, superhrana za vašu kožu.

Nepravilnosti na koži često se pojavljuju ne zbog prirodno masne kože, već zato što je kožna barijera suha, oštećena i upaljenja zbog režima oštrih proizvoda protiv akni.

Ta se oštećena kožna barijera tada prekompenzira stvarajući još više ulja, koja mogu začepiti pore i pokrenuti pojavu prištića, a arganovo ulje pomaže u prekidu tog ciklusa.

Ne samo da vitamin E u arganovom ulju djeluje protuupalno za crvenu, reaktivnu kožu, nego i pomaže u kontroli stvaranja ulja vaše kože, uravnoteživanjem razine vašeg sebuma pa tako imate manje prištića, akni i manje sveopćih iritacija.

Uz sve to, antioksidanti koji se prirodno nalaze u arganovom ulju poznati su po tome što pomažu u smirivanju ekcema i vidljivosti ožiljaka.

Sada je pravo vrijeme da se ukrcate na ekspresni vlak arganovog ulja koji će vašoj kožu lica pružiti onaj wow efekt.