Aloe vera potiče rast kose

| Beauty |

Instagram / @gisou_official

Ako ste ikada čitali i proučavali sastojke svojih maski, krema i sredstava za čišćenje lica i kose, brzo ste shvatili kako većina proizvoda sadrži aloe veru.

Pitate se zašto je to tako? Naime, ova biljka slična kaktusima, bogata je vrijednim tvarima za njegu, a sadrži više od 200 sastojaka. Samo neki od njih su i važna nam salicilna kiselina, aminokiseline, vitamin C, vitamin E, cink, magnezij...

Najveći dio se međutim sastoji od vode, što znači da biljka aloe vere prvenstveno služi za jednu stvar: hidrataciju i revitalizaciju.
Kosi iznimno blagodatno djeluju hidratantni i revitalizirajući efekti aloe vere. Suha kosa, ali i koža, dobiti će potrebnu vlagu i sjaj. Aloe vera u svom najčišćem gelastom obliku može ublažiti i ekceme, ali i prhutavu i atopičnu kožu kod dermatitisa. Isto tako ako imate problem sa skalpom koji je nadražen, aloe vera je idealan izbor.

Pixabay

Međutim, rast kose stimuliran je nekim drugim biološkim procesima. Aloe vera sadrži beta-sitosterol, odnosno kemijski spoj koji stimulira cirkulaciju vlasišta i potiče rast kose. Osim toga, sadrži i kalij koji često nedostaje u tijelu i uzročnik je gubitka kose. Nježno djelovanje gela aloe vere pomože optimalizaciji rasta kose. Međutim, jedino pitanje koje ostaje je kako se upotrebljava i u kojem obliku je najučinkovitija. Da li je riječ o čistom gelu, šamponima, regeneratorima ili unosu ove biljke kroz pijenje.

Gel od čiste aloe vere nanosi se direktno na kožu te se posebno preporučuje za vrlo suhu i nečistu kožu. Za normalniju kosu kojoj je potrebno samo nešto dodatne njege, najbolje je pomiješati čisti gel sa šamponom za kosu kojeg već koristite. Umjesto regeneratora možete odabrati aloe veru. Ostavite je na kosi da djeluje nekoliko munuta, a zatim je isperite baš poput regeneratora.

Druga metoda je pijenje aloe vere. Apsorpcija hranjivih tvari kroz tijelo, osigurat će vam lijepu i zdravu kosu, ali i kožu.