Aloe vera je čudotvorna biljka bez koje ne možemo zamisliti ljetnu beauty rutinu

| Beauty |

Svako ljeto donosi i poneku nevolju poput opekline od sunca, uboda komaraca i slično. Kaže se da za sve ima lijeka u prirodi. I ima, mnoge mediteranske zemlje, a među njima i naša, imaju čudnovatu biljku koja je svima na dohvat ruke. Aloe vera.

Osim što umiruje kožu, aloe vera zaista je idealna i u borbi protiv opekotina zadobivenih na suncu, solariju pa i kod određenih upala (vanjskih, ali i unutarnjih). No, osim što se upotrebljava u njezi kože, od aloe vere radi se i sok koji koriste kao lijek za mnoge unutarnje upale, savršena je i kao preparat za kosu.

U skladu s godišnjim dobima, naša kosa podložna je vanjskim utjecajima zbog kojih je često isušena i oštećena pa je gel od aloe vere idealan je jer obnavlja dlaku i vraća kosi sjaj, a neki kažu i provjereno pospješuje rast kose.

Također, upotrebom aloe vere lakše ćete se riješiti peruti. Preporučuje se svakodnevno korištenje gela od aloe vere, a njegovom primjenom će se vaše tjeme brže oporaviti.

Istovremeno, tvrdi se da aloe vera smanjuje pojavu dosadnih akni, što je čini idealnim preparatom i u njezi kože. Naime, akne se javljaju uslijed zatvorenosti pora, a upravo ćete primjenom gela ili pilinga od aloe vere otvoriti pore i reducirati pojavu akni.

Aloe vera se može koristiti i kao preparat za skidanje šminke s obzirom na to da je u potpunosti prirodna i ne nanosi štetu vašoj koži. Djeluje umirujuće na vašu kožu i koži vraća prirodan sjaj.

Kao gotov kozmetički proizvod ili samo gelast sadržaj komadića lista, aloe vera je spas u svakoj prilici. :)